MALA DUNJA (5) SKOČILA U BAZEN I UDAVILA SE Tragedija u banji, policija ispituje oca: Otišao da puši i ostavio dete samo

Nakon tragične smrti deteta u nesreći u Burgenlandu, otac je pod istragom za ubistvo iz nehata. Za sada nije jasno da li je devojčica skočila u bazen ili je upala u njega.

Кako je saopšteno, nesreća se dogodila prošle subote u Sonentermeu u Austriji. Кako je saopštila policija, kupač na bazenu je oko 12.45 primetio da dete nepomično pluta u vodi. Svedok je brzo reagovao i izvukao devojčicu iz bazena, ali je ona preminula.

Lekar koji je bio u obilasku terme odmah je pritrčao u pomoć i izvršio reanimaciju. Uprkos lancu spasavanja koji je brzo pokrenut, petogodišnjakinja nije imala šanse. Lekari klinike Beč-Donauštat izgubili su borbu za spas male Dunje.

Potvrda nezvaničnog uzroka smrti očekuje se nakon naložene obdukcije.

U fokusu policijskog ispitivanja je otac iz Beča. Istražitelji ispituju da li je otac izazvao smrt deteta nepažnjom i nebrigom. Sumnja na ubistvo iz nehata istražuje se u ime javnog tužilaštva u Ajzenštatu.

Istraga je pokazala da je Dunju kod bazena pazio otac, koji ju je ostavio da bi sa prijateljem otišao da ispuši cigaretu. Dok je bila bez nadzora starije osobe, devojčica je skočila.

Naknadno je utvrđeno da otac iz prostorije za pušenje nije mogao da vidi i nadgleda ćerku.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare