JOVANA VUKOTIĆA KAVČANI PLANIRALI DA UBIJU NA SAHRANI KUMA: Propala im tri pokušaja, likvidirali ga u Istanbulu

Crnogorsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nikšićanina Petra Mujovića (23) zbog sumnje da je kao pripadnik kavačkog klana koji predvodi Radoje Zvicer prihvatio da ubije vođu suprostavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Kako prenosi Pobjeda, dešifrovana skaj komunikacija otkrila je da je Mujović po nalogu Zvicera i Slobodana Kašćelana Vukotića trebalo da ubije 31. jula 2020. u Baru, i to na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara, koji je sedam dana ranije likvidiran na Krfu.

– Vukotić je tri dana pre sahrane Kožara izašao iz pritvora pošto je zbog nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je pokušao ubistvo Miloša Radonjića i Vojina Stupara koji važe za pripadnike kavačke grupe. Međutim, plan je propao jer Vukotić nije prisustvovao sahrani kuma već je, kako se navodi u optužnici, boravio u kući porodice Kožar gde im je izjavio saučešće – navodi se u optužnici prema pisanju crnogorskog portala. Pošto je plan da vođa škaljaraca bude ubijen na groblju propao, napravljen je novi, da Mujović pucu u Vukotića prilikom glasanja na parlamentarnim izborima koji su u Crnoj Gori održani 30. avgusta 2020.

– Međutim i ovaj plan je propao jer Vukotić nije izašao na glasanje – dodaje se, prenosi Kurir.

Kavčani, prema tvrdnjama tužilaštva, nisu odustajali. Treći plan, da u oktobru 2020. Mujović puca u njega ispred zgrade kotorske policije iz češke „zbrojevke“ propao je jer je Mujović tada uhapšen..

– Mujoviću su tada stavljene lisice na ruke pošto je policajcu koji se nalazio ispred zgrade policije bilo sumnjivo njegovo ponašanje.Iako je tada inspektorima priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića, Mujović se pred tužiocem branio ćutanjem, a pred sudijom za istragu tvrdio da je pištolj nosio zbog svoje bezbjednosti – prenosi Pobjeda i dodaje da je u januaru Mujović osuđen na pet meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Godinu kasnije, skaj komunkacija koje su pravosudni organi Francuske dostavili Crnoj Gori, pronađene su komunkacije Zvicera, Kašćelana i Milana Vujotića čiji je sadržaj potvrdio prvobitno priznanje Mujovića.

Jovan Vukotić, podsetimo, ubijen je 8. septembra prošle godine u istanbulskom naselju Šišli.

Zbog organizacije zločina uhapšen je Zvicerov rođak Radoje Živković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare