SKOPLJE U STRAHU OD OBRAČUNA KRIMI KLANOVA: Postoji verovatnoća da će se crni niz nastaviti, krvavo ubistvo NIJE POSLEDNJE

Policija intenzivno traga za počiniocima dvostrukog ubistva u jučerašnjoj pucnjavi u jednom lokalu na Skopskom Kalu. U ovom oružanom incidentu živote su izgubili Jeton Krivanjev, poznata po nadimku Žila, i Enes Iseni, poznatiji po nadimku Laci.

Hroničari situacije u skopskom zločinačkom podzemlju, ukazuju na tendenciju da „postoji velika verovatnoća da će se crni niz nastaviti i strahuju da ovaj krvavi incident nije poslednji!’

Ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: SHUTTERSTOCK

Istovremeno, ističe se da su se u Skoplju u više navrata već dešavala ubistva, što se može dovesti u vezu sa serijom obračuna između rivalskih grupa.

Poslednje ubistvo u nizu, izvršeno prekjuče, u poznatom lokalu u staroskopskoj čaršiji, prema tvrdnjama upućenih, pokazalo je da nije slučajno. Naprotiv, napadači su ušli sa razrađenim planom i ciljem – da ubiju, i oni su to uradili. Otuda stručnjaci kažu da ove kalkulacije nisu nimalo naivne i da ništa nije gotovo. Prema njihovim rečima,sukob se vodi između dve kriminalne grupe Belanoća i Grčec i nastaviće se dok jedna od njih ne zauzme skopsko podzemlje.

Napadači sa crnim fantomkama ušli su u lokal i hladnokrvno pucali. Prema dosadašnjim informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova, pucnjava se dogodila oko 20.00 časova. 

Juče ujutru u Čairu se videla uznemirenost lokalnog stanovništva. Vidno uznemireni građani kažu da se ne osećaju bezbedno jer ne znaju gde će se desiti sledeća tuča i ko će zbog nje, ni kriv ni dužan, stradati.

Nije prvi put da se ime ubijenog po nadimku Žila pominje u crnim hronikama. Prema poznavaocima kriminalnog podzemlja, on je bio blizak sada pokojnom Kameru Idrizi-Kamberu, koji je ubijen 13. maja 2021. godine, na jedan od najvećih muslimanskih praznika, Ramazanski bajram. Povredama je podlegao i 24-godišnji sestrić LP. Njih dvojica su, nezvanično, bili deo zločinačke organizacije Grčec, a napade su izveli pripadnici Belanočke grupe, piše Kurir.

Zila i Kamber su pokušali da ubiju još 2019. godine u hotelu Aleksandar Palas, ali tada napadači nisu uspeli u svojoj nameri. Tada su napadači sa automatskim oružjem i fantomkama na licu upali u hotel, a policajac u civilu koji je u tom trenutku sedeo za istim stolom sa napadnutim sprečio je veće posledice po napadnute. Policajac je pucao u napadače u samoodbrani, nakon čega su se oni povukli.

Duga je niz pokušaja da se ubije neko blizak Kamberu, u čijoj grupi je bio Žila, odnosno da se ubije član grupe iz Grčeca.

Prošle godine, ponovo nekoliko dana uoči velikog verskog praznika Ramazanskog bajrama, Kamberov najstariji brat, Jonuz Idrizi, ubijen je u čajdžinici u Ulici Brače Redžepagića, u blizini supermarketa „Princ“ u Čairu u Skoplju. Tada su dve osobe iz automatskog oružja otvorile vatru na Idrizija, pri čemu je i on preminuo na licu mesta.

Prema poznavaocima skopskog podzemlja, odnosi između Belanoče i Grčeca su se zaoštrili negde 2005. godine, kada je u tuči poginuo Nejmedin, koji je bio brat Dželala Ajeti Džela, koji je ubijen 2013. u svojoj čajdžinici u Čentu. Obojica su bili deo Belanoče. Napad na Džela je sličan onom juče. Ubica, prerušen u fantoma, ušao je u čajdžinicu sa oružjem i ispalio najmanje 30 metaka.

Godine 2018, drugi Dželalov brat, Naim Ajeti, poginuo je u gangsterskoj tuči automobilima u skopskom centru u Ruzveltovoj ulici.

Odmah posle ovog napada usledio je napad na Kambera i Džetona u hotelu Aleksander Palas, nakon čega postaje jasno da dve kriminalne grupe međusobno ciljaju. A onda su napadači pobegli i zapalili vozilo na periferiji Skoplja.

Prema onima koji znaju, borbe se neće završiti dok poslednji ne bude ubijen. Trenutno, kako nam saznaju naši izvori, između ove dve grupe postoji računica koja traje dugi niz godina i trajaće sve dok svi članovi grupe ne budu očišćeni iz Grčeca, kako bi Belanoča preuzela skopsko podzemlje.

Kriminalna grupa Grčec radi sa iznudama, reketiranjem i drogom, a na istim područjima deluje i Belanoča. Ni za jedan slučaj nisu pronađeni izvršioci ubistava.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare