Osuđen huligan koji je napao Marka Dmitrovića: Evo koliku je kaznu zatvora dobio /VIDEO/

Huligan PSV-a koji je napao srpskog reprezentativca Marka Dmitrovića na meču PSV – Sevilja u šesnaestini finala Lige Evrope, osuđen je pred sudom u Holandiji.

On je dobio kaznu od tri meseca zatvora, od čega je mesec dana uslovno. Takođe, izrečena mu je dvogodišnja zabrana odlaska na područje oko stadiona PSV-a u Ajndhovenu.

– Uđete na teren pijani. To je nepoštovanje prema igračima, fudbalskom klubu i pravim navijačima PSV-a. Sebe nazivate fudbalskim navijačem, ali ovo nema veze sa fudbalom – rekao je sudija na izricanju presude.

Tužilaštvo navodi da postupanje osumnjičenog nije imalo nikakve veze sa ljubavlju prema svom klubu.

– Ono što je trebalo da bude zabavno fudbalsko veče poremećeno je njegovim ponašanjem – navodi se u presudi Tužilaštva, prenosi Telegraf.

Sam huligan, 20-godišnjak iz Rurmonda, rekao je da se ničega ne seća.

– Izašao sam na teren, sve je prošlo neverovatno brzo. Pre nego što sam postao svestan, ležao sam na zemlji i odvelo me je obezbeđenje.

Podsetimo, pred sam kraj meča u Ajndhovenu, huligan je istrčao na teren, prišao Marku Dmitroviću i iznenada ga udario. Dmitrović ga je ubrzo savladao i neutralisao. Nije bio nasilan prema njemu, već mu je samo stavio „polugu“ poput MMA borca i neutralisao je napadača, pre nego što je došlo obezbeđenje, koje ga je kasnije izbacilo.

Sevilja je prošla dalje, pošto je u prvom meču slavila sa 3:0, a u revanšu je bilo 2:0 za PSV. Inače, nekoliko dana kasnije, grupa navijača PSV-a došla je u Sevilju i izvinila se Dmitroviću za ispad njihovog navijača.

Ovaj navijač je inače zbog ovog ispada ostao i bez posla, a izbačen je i iz grupe navijača.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare