OBJAVLJEN SNIMAK NAPADA U AVIONU: Muškarac POTEGAO KAŠIKU na stjuardesu, hteo da OTVORI VRATA tokom leta! Nastao opšti haos VIDEO

Muškarac po imenu Fransisko Severo Tores (33) uhapšen je i optužen nakon što je navodno pokušao da otvori vrata za hitne slučajeve aviona Junajted erlajnsausred leta i napao stjuardesu na letu Los Anđeles-Boston, izvestio je BBC.

Naime, nasilnik je upotrebio slomljenu kašiku kako bi napao stjuardesu, nakon čega ga je policija uhapsila na međunarodnom aerodromu Logan u Bostonu.

U trenutku kada je posada u pilotskoj kabini videla upozorenje da su vrata „deaktivirana“, let Junajted erlajnsa trebalo je da sleti za manje od sat vremena.

Stjuardesu su zamolili da proveri o čemu se radi, te je tada otkrila da je kvaka za zaključavanje vrata pomerena iz potpuno zaključanog položaja i da je klizač za slučaj nužde deaktiviran.

Kabinsko osoblje odmah je posumnjalo da je Tores pomerio kvaku, jer je ranije viđen kako se šeta pored vrata.

Kada se dogodio incident sa stjuardesom, rečeno je da putnik „predstavlja pretnju za letelicu i da kapetan što je pre moguće mora da spusti avion“.

Tores je ubrzo potom ustao sa svog sedišta i uputio se prema stjuardesama.

Tada je nasrnuo na jednu od njih slomljenom metalnom kašikom i tri puta je udario u predelu vrata.

Kako izveštava CBS, Tores je naveo policiji da je mislio da će stjuardesa da ga ubije.

Ministarstvo pravde je saopštilo je da se za ometanje i pokušaj ometanja članova posade aviona i službenika upotrebom opasnog oružja predviđa kazna od pet godina uslovno i novčana kazna do 250.000 dolara, pa do kazne doživotnog zatvora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare