JEREMIĆ ODBIO DA ODGOVARA KONGRESU O KRIMINALNIM RADNJAMA?! Portal „Brajtbar“ tvrdi: Angažovao najskuplje advokate 

Lider Narodne stranke, Vuk Jeremić, navodno je odbio da pruži tražene informacije predsedniku Odbora za nadzor Predstavničkog doma Džejmsu Komeru, prenose mediji.

Odbor za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma veruje da Jeremić ima evidenciju i informacije u vezi sa inostranim poslovima porodice Bajden, tvrdi portal Breitbart.com.

Kako navodi ovaj portal, od Jeremića je navodno traženo da svedoči o korupciji i pranju novca Hantera i Džejmsa Bajdena, sinovima američkog predsednika Džoa Bajdena, i biznismena iz Hongkonga Patrika Hoa koji je 2019. godine osuđen zbog pranja novca, a sa kojima je Vuk Jeremić sarađivao.

Kako se navodi u pojedinim medijima, Jeremić je navodno angažovao i jednu od najskupljih advokatskih kancelarija u SAD.

Predsednik Narodne stranke je insistirao na tome da je on lider opozicione partije i da mu sve ovo šteti, piše portal „Brajtbart“.

– Znamo da je Vuk Jeremić bio voljan da na otvorenom sudu govori o Patriku Hou, jednom od njegovih i poslovnih saradnika Hantera Bajdena koji je osuđen za međunarodno podmićivanje i krivično delo pranja novca, ali sada neće da razgovara sa Nadzornim odborom o svojim vezama sa porodicom Bajden – rekao je Džejms Komer u izjavi za „Breitbart“ .

Komer se pita zašto Vuk Jeremić odbija da govori o porodici Bajden i obećava da će na lidera Narodne stranke biti izvršen pritisak kako bi odgovori, navode mediji.

Jeremićevo odbijanje da sarađuje i odgovori o svojim saznanjima o kriminalnim aktivnostima, u kojima je direktno ili indirektno sarađivao, Komer smatra ometanjem istrage i obećava da se neće zaustaviti dok se sve ne raščisti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare