(UŽIVO) LIGA ŠAMPIONA Čelsi razbio Dortmund u prvom poluvremenu i došao do prednosti – očekuje nas ludnica u nastavku 

Ove nedelje ćemo dobiti prve četiri ekipe koje će se plasirati među osam najboljih u Ligi šampiona, a večeras nas očekuju mečevi između Čelsija i Borusije Dortmund, odnosno Benfike i Briža.

Dešavanja sa ova dva meča pratite u uživo blogu na Sportalu:

*Goncalo Ramos donosi 3:0 Benfiki, a rasplet na Stamford Bridžu je upravo počeo. Čeka nas još minimalno 45 minuta odlične utakmice na Stamford Bridžu.

Poluvreme.

44′ – GOOOL! Čelsi konačno stiže do prednosti, a strelac je Rahim Sterling. Sada ni Majer nije imao rešenje. Spetljao se Sterling još u prijemu lopte, ali se na kraju snašao. Izbacio je Rojsa i iz šesnaesterca zakucao loptu u mrežu.

42′ – Ovo je postalo neverovatno. Sada je Čilvel imao dobru šansu. Šutirao je iz punog trka sa leve strane, ali mu je lopta prešla preko noge.

41′ – Šta sve Čelsi nije iskoristio u ovom dvomeču! Sad je Kulibali imao odličnu priliku, ali je Majer ponovo bio na visini zadarka i zaustavio pokušaj Senegalca.

39′ – Haverc je pogodio, ali je sviran ofsajd! Sterling je izašao jedan na jedan sa Majerom koji je spektakularno intervenisao. Lopta je došla do Nemca koji je divno pogodio rašlje, ali je Sterling pre toga bio u nedozvoljenoj poziciji.

*BENFIKA VODI 2:0. Goncalo Ramoš stavlja tačku na ovaj dvomeč u poslednjim momentima prvog poluvremena.

33′ – Ambiciozan pokušaj Matea Kovačića. Hrvat je naleteo na loptu i sa ivice kaznenog zahvatio volej, ali je lopta otišla preko gola.

29′ – Stativa spašava Dortmund! Haverc je iz drugog plana gađao sa 15-ak metara, a lopta je odskočila ispred Majera i pogodila stativu. Čelsi je 

definitivno bolji na ovom meču.

*GOOL u Lisabonu! Rafa Silva je doneo prednost Benfiki koja je sada jako blizu prolaska u četvrtfinale. Igrao se 38. minut.

25′ – Rejna je dobro prošao po desnoj strani. Ipak, loše je centrirao po zemlji i lopta nije stigla.

17′ – Umalo da Rojs donese prednost Milionerima. Rojs je perfektno izveo slobodnjak, ali je pogodio stativu.

8′ – Malo je falilo Kaiju Havercu. Feliks mu je odlično poslao loptu preko poslednje linije Dortmunda, a Nemac je istrčao kontru i na kraju šutirao malo pored gola. Mogao je i bolje bivši fudbaler Bajer Leverkuzena. 

6′ – Feliks je imao dobru šansu. Odlično je prošao pored Zilea, ali je Majer istrčao na vreme i ušao mu u šut na ivici peterca.

1′ – Počela je utakmica na Stamford Bridžu. Posle 10 minuta, još uvek nema golova u Lisabonu.

*Utakmica između Čelsija i Borusije Dortmund kasniće 10 minuta zbog gužve u saobraćaju u Londonu.

Uoči meča u Londonu

Naša centalna utakmica biće okršaj na Stamford Bridžu između Čelsija i Borusije Dortmund, a ovaj meč možete pratiti iz minuta u minut u blogu na Sportalu. Naravno, pored toga, bićete obavešteni o svim zanimljivim dešavanjima sa meča između Benfike i Briža.

Takođe, sutra ćemo biti uz vas i ispratiti veliki derbi osmine finala ovosezonske Lige šampiona u kom će Bajern dočekati PSž, nakon što su Bavarci u Parizu slavili sa 1:0. Pored toga, obaveštavaćemo vas i o utakmici koja će se odigrati u Londonu između Totenhema i Milana. Rosoneri su u prvoj utakmici slavili sa 1:0 golom Brahima Dijaza.

Čelsi je na pragu treće promene trenera ove sezone, a da li će se ona zaista desiti umnogome će zavisiti od večerašnjeg meča. Grejem Poter više nema pravo na grešku, a ovoga puta čak mora i da nadoknadi minimalnu prednost Dortmunda. I klub iz Londona je, makar na papiru, favorit u ovoj utakmici.

Jedina prepreka ka uspehu mogla bi da predstavlja „bolnica“, s obzirom da je čak osam igrača van stroja zbog povreda. Ali znamo svi – ima Čelsi na raspolaganju tri tima…

Ni bundesligaš iz Dormunda nije u boljoj situaciji – ima čak šest igrača van trenažnog procesa, što zbog povreda, što zbog kartona. Pa biće zanimljivo videti za koje timove će se odlučiti dvojica trenera.

Benfika – Klub Briž

Benfika je u daleko većoj prednosti u odnosu na Klub Briž na večerašnjem meču, što zbog rezultata od 2:0 iz prve utakmice, što zbog revanša na svom terenu. A tako kažu i svetske kladionice, koje su dodelile znatno nižu kvotu Portugalcima u onosu kvotu za pobedu Belgijanaca.

Klub iz Lisabona je čitave sezone siguran u Ligi šampiona. Setimo se samo da su grupnu fazu okončali na ubedljivo prvom mestu, i to ispred PSŽ i Juventusa. I u nastavku takmičenja su bez primljenog gola. Kako sada stvari stoje, trojica igrača su povređena i pod znakom pitanja za večerašnji meč, a jedan od njih je naš Mihajlo Ristić.

Klub Briž je u nokaut fazu prošao iz najlakše grupe, ostavivši iza sebe posrnuli Atletiko i nejaki Leverkuzen. Neće im biti lako da sada nadoknade prednost Portugalaca od 2:0, mada znamo svi ono čuveno „2:0 je najopasniji rezultat“. Pa da vidimo.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare