„PRE DVA DANA JOJ JE PRSTOM ZAPRETIO DA ĆE JE ZAKLATI“ Građani Pirota u šoku posle ubistva Sanje: „Bila je u crkvi zapali sveću za zdravlje, kupovala je deci voće kada ju je ubio“ 


– Bila je u crkvi, kako se priča, da zapali sveće za zdravlje, pa je svratila do piljare da kupi voće, verovatno za decu. Dok je birala voće, monstrum joj je prišao s leđa i pucao glavu. Kakav čovek treba da bude neko da počini takav zločin – ovim rečima jedan građanin Pirota opisuje trenutke koji su prethodili strašnom ubistvu sugrađanke Sanje M. (47) kojoj je juče, u najstrožem centru grada, ispred piljare na Trgu pirotskih oslobodilaca, u pešačkoj zoni, pucao u glavu bivi partner Miroslav Marković.

Ubica se nakon zločina sam predao policiji a ceo Pirot i danas je bio u šoku posle tog bezumnog čina.Radnica piljare koja je bila na radnom mestu u vreme ubistva, danas nije došla na posao jer još uvek ne može da dođe sebi zbog šoka koji je doživela.

-Koleginica je bila unutra a Sanja je birala voće ispred piljare. Čulo se nešto, nalik pucnju, koleginica nije znala šta se desilo pa je istrčala. Videla je Sanju kako leži pa je isprva pomislila da se onesvestila jer joj je pao šećer. Međutim, kada je došla Hitna pomoć videlo se da je ubijena. Sanju znam od ranije, kupovala je tu kod nas, bila je jedna divna, kuturna i fina žena, kaže jedna od radnica u piljari ispred koje se desilo ubistvo.

Poznanici ubijene žene svedoče da je ona vise puta prijavljivala nasilje.

-Sanja je bila jedno divno stvorenje, nemam reči da opišem njenu dobrotu. Najgore je što je taj koji je ubio bio takav da nije zasluživao uopšte da bude na slobodi. Pričalo se da je ona vise puta prijavljivala da joj je pretio, I njoj i njenoj deci. Priča se da je pre dva dana došao kolima ispred njene radnje I da joj je prstom zapretio, pokazujući ispod grkljana. Sanja je prijavljivala pretnje I nije znala šta vise da uradi. Ona se plašila šta bi Miroslav mogao da uradi, kako da ne strahujete ako preti I vama I deci, ali se nije nadala da će to I da uradi. Nažalost, nije imao ko da je zaštiti, pričaju u trgovačkom kvartu u kojem je Sanja imala prodavnicu cipela dugi niz godina.

Građani Pirota u šoku su posle ubistva kakvo se do sada nije desilo u tom gradu, a pogotovo jer je žena koja je bila meta proganjanja, vise puta prijavljivala nasilnika.

-Mi smo nezaštićene, možemo samo da prijavljujemo nasilje ali na kraju nema ko da nas zaštiti. Eto, žena je kupovala voće, priđe ludak s leđa i ubije je na sred ulice. Takve bih streljala odmah, bez da im se sudi, kaže za “Blic” jedna prolaznica u centru Pirota.

U zgradi u kojoj je stanovala ubijena žena, svi imaju samo reči hvale za nju.

-Jao, strašno, pa to je naša komšinica. Mi smo tu tek odedavno, sreli smo je možda samo dva, tri puta ali je uvek bila fina, najsmejana i ljubazna. Uvek se javi kada prođe Ne možemo da poverujemo da joj se to desilo, pričaju stariji supružnici koji žive u Sanjinoj zgradi.

Ubijena Sanja M. biće sahranjena 7.marta u 14 časova na Novom pazarskom groblju

Metak je mogao da pogodi i neko dete 

Piroćanci svedoče da je tragedija mogla da bude veća, da je zalutali metak pogodio još nekoga.

-To je pešačka zona. Tu uvek ima dece koja trčkaju I igraju se jer nema saobraćaja. Mogao je metak da rikošetira i da pogodi još nekog. Užas, kaže jedan Piroćanac.

Sin ubice se obesio pre godinu dana

Građani Pirota pričaju da je jedan od dvojice sinova osumnjičenog za ubistvo, prošle godine digao ruku na sebe.

-Priča se da su u kući stalno bile svađe I da više to nije mogao da podnese, nakon čega se obesio, kaže jedan Piroćanac za “Blic”.

UDARNA VEST.rsShare
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare