„Povećanje plata može samo ako dozvoljava budžet“ Prosvetari u Srpskoj nezadovoljni, a ovo im je poručila ministarka 

Predstavnici Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske saopštili su novoj resornoj ministarki da je njihov prioritet povećanje plata nastavnog osoblja u školama.
Ministarka Stojčić im je na sastanku kratko poručila da svako povećanje mora da bude u skladu sa realnim budžetskim mogućnostima, prenosi Srpskainfo.

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić razgovarala je danas sa predsednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Draganom Gnjatićem i njegovim saradnicima o dosadašnjim povećavanjima plata kao i o položaju prosvetnih radnika i radnika u kulturi.

– Predstavnike Sindikata je podsetila da se od 2018. godine kontinuirano svake godine iz budžeta Republike Srpske vrši dodatno izdvajanje sa ciljem povećavanje plata prosvetnih radnika i zaposlenih u kulturi – saopšteno je iz Ministarstva.

Dodala je da je u toku razgovora sa prosvetnim radnicima u Republici Srpskoj prepoznala njihovu zahvalnost za sva dosadašnja povećavanja ličnih primanja i da oni imaju razumevanje da interes učenika treba da bude na prvome mestu i da to podrazumeva ne samo ulaganje u plate već i u nastavak infrastrukturnog ulaganja u vaspitno obrazovne ustanove, opremanje škola kao i sprovođenje edukacija za prosvetne radnike.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare