BRAT (2) I SESTRA (3) ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT Otkriven uzrok smrti mališana koji su nastradali u požaru kod Bačke Topole, a jedan detalj SLAMA SRCA

Dečak, star godinu i po dana, i devojčica, koja je u januaru napunila tri godine, brat i sestra S. I. i D. I., preminuli su od posledica požara koji se dogodio u kući u kojoj su živeli sa još šestoro starije braće i sestara i roditeljima, ocem Danijelom Ivanovićem (36) i njegovom ženom Pamelom Kolompar (30).
Požar, koji je porodicu zavio u crno, dogodio se u utorak ujutru posle sedam časova ujutru u Uskoj ulici broj 6 u Staroj Moravici.

Kako smo saznali na licu mesta, majka je otišla do prodavnice, otac je bio u dvorištu, kada je, najverovatnije varnica iz ložišta iskočila. Vatra je buknula, i dvoje starije dece, od četvoro koliko ih je u tom trenutku bilo u kući, su uspeli da izađu na vreme bez ozbiljnih posledica po zdravlje i život, međutim, najmlađi dečak i devojčica su ostali u prostoriji.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, njihova beživotna tela su pronađena u blizini ložišta, grejnog tela. Deca su se ugušila od dima, a jedno od njih dvoje je zadobilo i opekotine. 

Kako “Blic” saznaje u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici “u 7,30 sati su radnica Službe hitne medicinske pomoći iz Bačke Topole i vatrogasac DVD Stara Moravica prijavili da je izgorela kuća sa dvoje maloletne dece. Utvrđeno je da se u kući nalaze tela pokojne dece koja su preminula na za sada neutvrđen način.

Na licu mesta ekipa “Blica je tokom uviđaja zatekla forenzičara iz Policijske uprava Subotica, zamenika OJT Subotica, pripadnike Sektora za vanredne situacije, timove iz Policijske stanice Bačka Topola i vatrogasce, a neutešni članovi porodice stajali su u suzama i posmatrali kuću. Ubrzo su došli iz JKP “Pogrebno” Subotica i tela nastradala dece su odneta na obdukciju u Institut za sudsku medicine u Novom Sadu. 

Danijel Ivanović, otac, nije imao snage da govori, posmatrao je uviđaj i vatrogasce sa očima punim suza. Jedva je izustio svoje ime i na pitanje novinara je rekao da ne može da govori.

-Znam samo da je otac bio u dvorištu, ostala deca su se spasila, dvoje ih je istrčalo napolje, a ostali su bili u školi – rekla je rođaka.

Isto je potvrdila Merima Kolompar, koja se predstavila kao sestra oca kome su nastradali sin i ćerka. 

-Ne znamo šta se tačno desilo, ja sam sestra oca. Mnogo smo tužni i u šoku smo. Ovo je ogromna tragedija – rekla je Merima.

Ulicom su odjekivali jecaji žena, bliskih rođaka porodice, a prišla im je i radnica Centra za socijalni rad, jer su korisnici socijalne pomoći i rečima uteha je pokušala da ublaži bol i tugu.

“Blicu” je potvrđeno da nikada nije bilo prijave nasilja iz ove porodice, a jedan od komšija koji je stajao uz pojedine članove porodice i nemo posmatrao izgorelu kuću rekao je da Danijela smatra dobrim čovekom, i da niko nikada ne bi smeo da doživi tragediju ovih razmera. 

-Duša me boli. Jesu siromašni, ali su dobri ljudi svi. Izgubiti dvoje dece je najgora kazna, a to niko ne zaslužuje. Svima nam je teško zbog svega što se dogodilo – rekao je meštanin Stare Moravice.

Još uvek nije poznat uzrok ovog tragičnog događaja, a prema prvim informacijama sa terena sumnja se da je vatra krenula iz ložišta, kada je iskočila jedna varnica i zapalila krevet.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare