UHAPŠEN MLADIĆ (18) KOJI JE SA MAČETOM UPAO U UČIONICU: Ušao je NEPRIMEĆEN i ZAPRETIO jednom učeniku

Mladić koji je s mačetom upao u zagrebačku Klasičnu gimnaziju i pretio jednom od učenika je uhapšen, a kako je saopštila policija, uhapšen je na području Medveščaka. Reč je o 18-godišnjaku.

– Danas, 6. marta, oko 13.50 časova, nepoznati mladić je došao u prostorije obrazovne ustanove. Nakon toga je u hodniku sreo učenika za kojim je tragao, a kome je pretio oštrim predmetom. Nakon pretnji, mladić je pobegao. Podaci i saznanja koje je zagrebačka policija prikupila o samom događaju rezultirali su ciljanom potragom za 18-godišnjim mladićem. Ubrzo nakon toga, tri sata nakon samog događaja, mladić je pronađen i uhapšen na području Medveščaka i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade”, saopštila je zagrebačka policija.

Direktorka: Ušao je u učionicu i pretio

– Situacija je traumatična i krizna. Danas između 13.30 i 14.00 časova nepoznati mladić je ušao u školu. Ušao je u učionicu tokom časa i jednom učeniku pretio hladnim oružjem. Pribrana reakcija ostalih učenika i nastavnika je sprečila dalje posledice, niko nije povređen. Mladić je tada izašao sa časa, ispratila sam ga jer sam ga srela u hodniku, ali u tom trenutku nije imao ništa u rukama“, rekala je direktorka škole.

– Sada moramo da se pozabavimo time da đacima pomognemo da prebrode ovu situaciju. Nastava je nastavljena kao i obično, nismo prekidali. Mislim da je bolje da su đaci ovde i da razgovaraju sa našim stručnim službama“, rekla je direktorka.

Na novinarsko pitanje da li se zna ko je mladić koji je upao u školu, direktorka je rekla:

„Policija ima informacije, ali ne bih da ulazim u detalje. Nemamo saznanja o bilo kakvim ranijim pretnjama, to se nije odnosilo ni na školu ni na druge učenike. Verovatno je iskoristio trenutak između smena da uđe u školu, u tom trenutku je oko 600-700 učenika bilo na ulazu u školu, nemoguće je kontrolisati. Da se ​​radilo o starijoj osobi, on bi bio primećen. Ne znam da je mladić pretio nekom nastavniku. u školi.Učinićemo sve što je u našoj moći da se đaci osećaju bezbedno“, rekla je direktorka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare