OPET ODLOŽENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU! Evo ko se nije pojavio I BEZ KOGA NIJE MOGLO DA SE ODRŽI PRIPREMNO ROČIŠTE

Suđenje Darku Šariću (52) i drugim okrivljenima koji se terete da su pripremali ubistvo svedoka-saradnika Nebojše Joksovića (52), odloženo je u Specijalnom sudu u Beogradu za sutra jer branilac Milana Vučinića, advokat Bojan Ječemenica, nije uredno primio poziv.

Ječmenici je poziv upućen za sutrašnje pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost.

Pored Šarića i Lazarevića još 13 osoba optuženo je, pored ostalog, za teško ubistvo. Današnje  pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost. Na ročištu tužilaštvo i odbrana trebaju predložiti sudu svoje dokaze, nakon čega će se okrivljeni izjasniti o krivici. Nakon  sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje), kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni da detaljni iznesu svoju odbranu.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić,koji je kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina. Kada u tome nisu uspeli, Šarić je, kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare