ON JE JEDINI REKAO NE ŠKALJARCIMA I PLATIO ŽIVOTOM! Marko je vozio decu iz škole, drugari iz detinjstva napravili sačekušu smrti

Mnogo puta smo čuli da je nemoguće izaći iz posla sa mafijom. Primer Kotoranina potvrđuje upravo to.

Pomorac Marko Vuković ubijen je u mafijaškoj sačekuši u januaru 2020. jer nije hteo više da švercuje kokain ni za „škaljarce “ ni za „kavčane“. Vuković je ubijen nakon jednog sukoba sa „škaljaracima“, koji su od njega tražili da im iz Južne Amerike prokrijumčari još samo jednu veću pošiljku droge. Marko Vuković, iako je ranije sarađivao sa „škaljarcima“ i „kavčanima“, nije bio pripadnik nijednog klana, niti je imao krivični dosije.

– On je gotovo sve članove zaraćenih klanova poznavao iz detinjstva iz Kotora. Zato nije hteo da bude ni u jednoj bandi. Završio je pomorsku školu i postao kapetan na prekookeanskim brodovima. Međutim, i „kavčani“ i „škaljarci“ su iskoristili svoje poznanstvo sa Vukovićem i napravili dogovor da za njih iz Južne Amerike švercuje kokain – rekao je sagovornik Kurira i dodao:

– Marko je zauzvrat dobijao novac, kao i garanciju da ga niko neće mešati u bespoštedni sukob crnogorskih narko-klanova.

Vuković je posle desetak godina odlučio da prestane da krijumčari kokain. – Pošto je posao sa narkoticima postao veoma opasan, a sukob između dva kotorska klana prerastao u rat do istrebljenja, Vuković je odlučio da okonča posao sa švercom droge. On je osnovao firme u Belgiji, Crnoj Gori i Srbiji i počeo da se bavi legalnim poslovima. U Beograd se doselio pre nekoliko godina i osnovao je građevinsku firmu – objasnio je izvor iz istrage.

Međutim, pripadnici „škaljarskog klana“ su počeli da ga pritiskaju u poslednje vreme da im odradi još jedan posao uz obećanje da ga neće više uplitati u trgovinu narkoticima.

– Vuković je međutim odbio njihov zahtev. Međutim, oni to nisu hteli da prihvate, pa su počeli otvoreno da mu prete. Marko i pored toga nije hteo da promeni odluku. Verovao je da „škaljarci“ svoje pretnje neće ostvariti jer se sa većinom njih zna iz detinjstva. Nažalost, pogrešio je – ispričao je izvor upućen u istragu.

Podsetimo, Marko Vuković je 17.januara 2020. oko 18.30 ubijen u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, i to u trenutku kad je u kolima bilo njegovo troje od četvoro dece. On je pokupio čerkice iz škole i seo u auto u kom je bio i sin. Tada je ubica prišao prozoru i ispalio nekoliko metaka Vukoviću u glavu i odmah pobegao. Policija je obavila uviđaj i dala se u potragu za zločincem. Blokiran je bio čitav Novi Beograd, zaustavljana su i pretresana vozila po ulicama i na mostovima, ali ubica nije pronađen.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare