MILJKOVIĆ SE KOD PRLJAVIH POLICAJACA RASPITIVAO O DŽONIJU I VRAČARCIMA Otkriven sukob među kavčanima: „I onda ih dižemo sve“

U Skaj porukama iz optužnice protiv prljavih policajaca Aleksandra Purkovića i Nikole Vračevića, otkriveno je da je između grupa koje su bile naklonjene kavačkom klanu i Radoju Zviceru vladala netrepeljivost, te i da je Marko Miljković Mesar istraživao biografije „vračaraca“.

Kako se saznaje, iz optužnice protiv prljavih policajaca Miljković se raspitivao o istaknutim članovima „vračaraca“, a policajci su mu prosleđivali poverljive podatke o Nikoli Džoniju Vušoviću i Nikoli Kačareviću, kao i njihove fotografije.

Policajac Purković je na Skaju koristio kodno ime „Šerif“, dok je Miljković bio „Kratos“.

Kako se navodi u optužnici, Purković je Mesaru slao podatke, koje je prethodno proveravao policajac Vračević zvani Vrač. U pitanju su fotografije suparnika, vozila koja koriste, kao i adrese gde žive. Takođe, po nalogu Miljkovića, policajci su proveravali da li je za nekim licem raspisana potraga, kao i da li iza sebe ima neka krivična dela.

Na spisku ljudi koji su interesovali Miljkovića našli su se i vosokopozicionirani članovi „vračaraca“, vođa Nikola Džoni Vušović koji je u bekstvu, kao i uhapšeni Nikola Kačarević.

Kačarević je uhapšen novembra prošle godine, kada je iza rešetaka završilo 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe „vračarci“.

Grupa se tereti za tri ubistva, kao i pet pokušaja ubistva.

„Vračarci“ slove za klan koji je usko povezan sa grupom Veljka Belivuka, a ono što ih povezuje je kavački klan i njihov šef Radoje Zvicer.

Mesar pričao da su vračarci nesposobni da ubiju čoveka

Na suđenju grupi Belivuk okrivljeni saradnik Srđan Lalić je spominjao „vračarce“, koje su nazivali i „ćopavci“. Kako je Lalić ispričao „vračarci“ su bili zaduženi da nađu jednog momka za prljavi posao grupe, kada ih je Miljković nazvao „nesposobnim“.

Miljković je u vezi ubistva Aleksandra Šarca, koje je grupa spremala, pitao o Kačareviću.

Miljković: Ko je spojio mene i (Nikola) Kačarevića?

Lalić: Ne znam, rekao si starletan Kačarević ga je namamio.

Miljković: Izvršio je Lazar, angažovao ga Nikola Vušović. Ko je Lazar?

Lalić: Ne znam.

Miljković: Na Skaju kako je bio?

Lalić: Nisam komunicirao sa njim.

Miljković: Koje instrukcije sam dao, kako da puca u glavu?

Lalić: Da ide ka njemu, u njega, ako krene da beži i slično.

Miljković: Što bih ja nekome rekao, je l on ne zna kako da ubije?

Lalić: Jer si rekao da su nesposobni da objasne momku kako da ubije čoveka.

Nakon što su „vračarci“ uhapšeni, tužilaštvo je saopštilo da se terete za ubistvo Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe, kao i Aleksandra Šarca.

Kako je navedeno u porukama, Miljković se interesovao za Šarca septembra 2020. godine, a zatim je on likvidiran mesec dana kasnije u TC „Ušće“.

Policajac Purković je 21. septembra 2020. godine poslao fotografiju Šarca Miljkoviću.

Iz Lalićevog iskaza se tvrdi da su Miljković i „vračarci“ praktično sarađivali u vezi likvidacije Aleksandra Šarca.

Policajac slao slike Vušovića i Kačarevića klanu Belivuk

Uprkos bliskoj vezi, sudeći po Skaj prepisci vođa „vračaraca“ koji je u bekstvu se našao na „crnoj listi“ Mesara.

Policajac Purković je 19. avgusta 2020. godine poslao fotografiju Nikole Vušovića, kao i informacije o tome kada je za njim raspisana potraga i zbog čega.

Zatim, 14. septembra te godine Purković šalje fotografiju Nikole Kačarevića.

– Kačarević Nikola, ’86 godište – napisao je policajac.

Nije poznato zbog čega su Miljkoviću trebali poverljivi podaci o pripadnicima ove grupe, ali jedna poruka koju je policajac uputio Miljkoviću pokazuje da je Mesar imao određeni plan za „vračarce“.

– I onda ih dižemo sve – navodi se u poruci nakon fotografije Kačarevića.

U optužnici se ne nalaze poruke Marka Miljkovića, već samo policajca Purkovića, a nije poznato zbog čega.

Vračarci su, kao i grupa Belivuka, reketirali, maltretirali, ali i surovo ubijali žrtve. Bili su ogranak kavačkog klana u Beogradu. Otkriven je detaljan plan na osnovu kojeg je grupa ubila Šarca.

Plan se poklapa sa iskazom okrivljenog saradnika Srđana Lalića, a osoba koja je namamila Šarca je upravo Nikola Kačarević, dok ga je upucao Lazar Ilić.

Nakon hapšenja grupe Belivuk 4. feburara 2021. godine, pojavili su se navodi da upravo „vračarci“ treba da naslede prljave poslove koje je vodio klan pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare