ŽENA IZ LOZNICE IZ STRAHA NE PUŠTA DETE U ŠKOLU: Delikvent bije učenike i roditelje, niko mu ništa ne može 

Da ovo nije prvi put da se maloletnik bahato ponaša, govori i činjenica da je krajem decembra u školskom dvorištu, bez ikakvog razloga, nasrnuo na dvojicu učenika i majku jednog od đaka.

Problematični dečak nosi bokser i bejzbol palicu, a majka i očuh ne odgovaraju na pozive učiteljice, kaže S. I., čiji sin je dobio jezive pretnje od nasilnika.

 – Moj sin već deset dana ne ide u školu zbog maloletnog delinkventa koji nosi bokser i bejzbol palicu u rancu i preti mu – kaže S. I., majka dečaka koji ide u četvrti razred OŠ „Vuk Karadžić“ u Loznici. 
 
Trinaestogodišnji dečak, koji je inače dvaput ponavljao, od septembra je učenik škole u koju ide sin S. I. i, prema njenim rečima, radi se o maloletniku koji u sebi ima neprimerenu količinu agresije i besa za taj uzrast. 

– U četvrtak 23. februara dečak je došao s bokserom u školu, a zatim ga izvadio iz torbe pred mojim sinom i zapretio mu da će ga pretući njim. Istog dana pozvana je policija, pa su pripadnici MUP napravili zapisnik i oduzeli mu hladno oružje. Nažalost, ovo je samo jedno u nizu vršnjačkog nasilja, bilo psihičkog ili fizičkog, koje dečak vrši nad decom – objašnjava uznemireno S. I. za Srpski telegraf.   Ona je rekla da je odlučila da svoje dete ne pušta da ide u školu dok se situacija u vaspitno-obrazovnoj ustanovi ne promeni. 

– Nisam podnosila krivičnu prijavu jer su u pitanju bile pretnje, a ne fizički kontakt, ali sam odlučila da je za moje dete najbolje da ne ide u školu. Nisam sigurna na šta je sve taj dečak spreman. Samo nekoliko dana kasnije, shvatila sam da je to zapravo bio najbolji potez jer bi, verovatno, da je nastavio da ide, bio žrtva fizičkog nasilja i desilo bi mu se isto što se pre nekoliko dana dogodilo učeniku šestog razreda. Naime, 1. marta maloletni delinkvent ga je tukao pesnicama u leđa. Učenik šestog razreda se odmah požalio roditeljima, a koliko sam upoznata, oni su podneli krivičnu prijavu u policiji. 

Da ovo nije prvi put da se maloletnik bahato ponaša, govori i činjenica da je krajem decembra u školskom dvorištu, bez ikakvog razloga, nasrnuo na dvojicu učenika i majku jednog od đaka. Tom prilikom, kako saznajemo, sankcionisan je samo ukorom direktora. 

– Dečak posle te kazne nije prestao da pravi probleme, već je nastavio da se iživljava nad drugom decom, kao i zaposlenima u školi. Desi se da ne nosi ni knjige u školu, pije guaranu, psuje na času, diže noge na sto – objašnjava sagovornica i dodaje da ovo nije hajka na maloletnog dečaka, već vapaj da neko od nadležnih usmeri dete na pravi put. 

– Ne samo ja već i drugi roditelji su se obraćali Centru za socijalni rad da se provere uslovi u kojima dečak živi, kao i da se utvrdi da li njegova majka i očuh, koji o njemu brinu, znaju da nosi hladno oružje u svom rancu i da se tako ponaša. Više puta je samo učiteljica pokušala da stupi u kontakt s njegovom majkom i da je pozove na sastanak, međutim, ona se u školi ne pojavljuje – kaže S. I. 

Poslednji incident se desio kada je pre četiri dana prebio učenika šestog razreda 

Od ranije poznat policiji 

Kako navodi naša sagovornica, 13-godišnjak je odranije poznat policiji.   – Dve krivične prijave, kao i još mnogo prestupa, nalaze se u evidenciji policije. Radi se o dečaku koji ima samo 13 godina i to je strašno. 

Promenio šest škola 

Problematični učenik, kako saznajemo, do sada je promenio šest škola zbog neprimerenog ponašanja. Postoji čak i snimak njegovog napada na dva učenika i majku jednog od njih, koju je više puta udario, a potom joj i pretio da se neće sve završiti na batinama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare