VATROGASAC HEROJ ULETEO U VATRU DA SPASI DECU Očevidac tragedije u Novom Pazaru otkrio nove detalje: „Sekirom je razbio prozor, nismo znali da li je živ“

Četvoro dece, starosti od šest meseci do pet godina, stradalo je u požaru u stanu u stambenoj zgradi u Novom Pazaru. Vatrogasci su dobili poziv u 7.24 i posle jednog minuta već su bili na licu mesta u Ulici 12. srpske brigade, ali se požar već poprilično razbuktao.

– Dečko se bez razmišljanja popeo, sekirom je razbio prozor, toliko je dim krenuo iz te sobe, čak se i eksplozija neka čula, da smo svi ostali bez teksta, jer nismo ni znali da li je živ – ovim rečima opisuje herojski čin jednog vatrogasca očevidac stravičnog požara u Novom Pazaru, u kojem je stradalo četvoro male dece, prenosi Blic.

U požaru koji je izbio u ranim jutarnjim časovima u Novom Pazaru život je izgubilo četvoro mališana, dok su njihovi roditelji prevezeni u bolnicu. Otac je zadobio opekotine opasne po život i on je hitno prebačen za Beograd.

„Dečko se bez razmišljanja popeo, sekirom je razbio prozor, toliko je dim krenuo crni iz te sobe, ali on je bez razmišljanja bukvalno ušao unutra, čak se i eksplozija neka čula, da smo svi ostali bez teksta, jer nismo ni znali da li je živ, jer ne znamo šta se dešava u stanu“, kaže Alma Klimenta.

Zatim je počeo jedno po jedno dete da iznosi kroz prozor i dodaje svom kolegi. Hitna pomoć je decu odmah prevezla u bolnicu.

„Posle su došli po roditelje, šta je sad bilo u tom istom momentu, mi nismo mogli da znamo, tek smo naknadno saznali da deca nisu preživela, šta je sa roditeljima ne znam, ali uglavnom dečko koji je bez razmišljanja o svom životu, da bi spasio druge živote, uleteo unutra – zove se Arslan Arslanović, to sam pitala njihove kolege – i znam da je kasnije završio gore u bolnici, da li na kiseoniku, verovato se nagutao dima, tako da želim njemu brz oporavak i svaka mu čast“, poručuje Klimenta.

Žena A.A., majka dece (32) ima opekotine prvog i drugog stepena, sa procentom zahvaćenih površina od 9 do 18 odsto. To su opekotine uglavnom na šakama, te ona nije životno ugrožena i stabilna je.

Sa druge strane, otac dece, egipatski državljanin, ima teže opekotine, pošto su mu zahvatile mnogo veći deo tela nego majci.

Vatrogasci su velikom brzinom stigli na lice mesta, ali požar je već bio u razbuktaloj fazi. Kako je saopštio MUP, izvesno je da je vatra krenula mnogo pre dojave.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare