PREDSEDNIK SE SASTAO SA BROJNIM SVETSKIM LIDERIMA! Vučić iz Katara: Prisustvo na ovoj konferenciji od ogromnog značaja za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Katar učestvovuje na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija.

„Prisustvo na ovoj konferenciji od ogromnog je značaja za Srbiju, ne samo zbog tema o kojima se ovde govori, već i zbog važnih susreta sa predstavnicima brojnih zemalja, sa kojima sam razgovarao o mnogim bitnim temama. Izuzetno važan sastanak imao sam sa predsednikom Maldiva Ibrahimom Mohamedom Solihom, kojeg sam detaljnije upoznao sa situacijom u regionu Zapadnog Balkana. Saglasili smo se da su očuvanje mira i stabilnosti, kao i poštovanje međunarodnog prava, jedini pravi put za rešavanje svih izazova i otvorenih pitanja. Govorili smo i o ekonomskoj saradnji za koju itekako ima prostora, a dogovorili smo i razmenu poseta na visokom i najvišem nivou.

Imao sam i više nego srdačan susret sa prijateljem Mahmudom Abasom, predsednikom Države Palestine, sa kojim sam govorio o aktuelnim globalnim kretanjima i pitanjima od interesa za naše zemlje, dok sam sa posebnim zadovoljstvom pozdravio predsednicu Vlade Narodne Republike Bangladeš, šeiku Hasinu Vazed, izuzetno hrabru ženu koja se na svim forumima energično bori za boljitak svoje zemlje. Pozvao sam uvaženu sagovornicu da poseti Srbiju, kako bismo mogli da nastavimo dobre razgovore o potencijalima za saradnju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare