LIVERPUL PONIZIO MANČESTER JUNAJTED! Loto REDSA u NAJVEĆEM DERBIJU! 

Fudbaleri Liverpula savladali su Mančester junajted sa 7:0 (1:0) u najvećem derbiju engleskoj fudbala!

Bio je Liverpul u bezizlaznoj situaciji, sateran u ćošak nakon užasnih rezultata ove sezone, a najveći derbi engleskog fudbala dočekao je nakon debakla protiv Real Madrida u Ligi šampiona. Bili su Redsi skeptični pred dolazak Mančester junajteda na Enfild budući da je Erik Ten Hag uspeo da probudi uspavanog velikana sa Old Traforda, a onda…

Liverpul je deklasirao, Liverpul je ponizio Mančester junajted! Redsi su do vrha napunili mrežu svog najvećeg rivala, slavili sa 7:0! Toliko da su navijači na Enfildu u finišu meča pevali „We want eight“ („hoćemo i osmi“)! 

Junajted je sjajno otvorio utakmicu i zapretio preko Bruna Fernandeša. Liverpul je tokom pola sata, uprkos većem posedu, morao da odbija nalete Mančester junajteda, a onda je u 43. minutu Kodi Gakpo najavio magično veče Enfildu. 

Holanđanin koji je zimus bio pred vratima Old Traforda, a na kraju završio na Enfildu iskoristio je asistenciju Endi Robertsona i doneo prednost Redsima neposredno pre odlaska na odmor. 

Ponovo se potvrdilo da je finiš poluvremena najgori momenat da ekipa primi gol budući da je Mančester delovao kao razbijena banda u nastavku. Sa druge strane, Jirgen Klop je naoštrio svoje udarne igle, a rezultat toga pokazao se posle samo pet minuta!

 

Darvin Nunjez je u 47. minuta duplirao prednost Liverpula, da bi na 3:0 povećao Kodi Gakpo svojim drugim golom posle sjajne kontre i asistencije Mohameda Salaha. Ruku na srce, taj gol ide i na dušu Davida De Hee koji je morao bolje da reaguje. 

Morao je Erik Ten Hag da menja, zaigra dosta otvorenije kako bi makar ublažio poraz, a dobio je upravo suprotno. Liverpul je posle gotovo jednog veka, tačnije prvi put od 1925. godine postigao pet golova na Enfildu protiv najvećeg rivala, da stvar bude gora za Crvene đavole to nije bio kraj muka! 

Prvo je u 66. minutu Salah uspeo da matira španskog golmana, a već u 75. je Darvin Nunjez drugim golom posle asistencije Džordana Hendersona glavom potvrdio „petardu“ Redsa. Želeli su navijači i šesticu, a tu želju im je ispunio Mohamed Salah, piše Informer.

Egipćanin je u 85. minutu  ponovo bio precizan, pogodio mrežu Mančester junajteda i tako postao najbolji strelac u istoriji Liverpula kada se radi o utakmicama u okviru Premijer lige! Nestvarno! 

Za kraj, heroj Liverpula Roberto Firmino koji je nedavno objavio da će na kraju sezone, po isteku ugovora, napustiti Enfild postigao je i sedmi gol…

UDARNA VEST.rs 

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare