BIO SAM U BEOGRADU, RAZMIŠLJAO DA SE VRATIM U ZVEZDU: Nikola Maksimović otkrio zašto letos nije obukao crveno-beli dres

Nikola Maksimović je bez kluba od leta. A, bio je nadomak povratka u Crvenu zvezdu.

Nije tajna da je menadžment crveno-belih želeo letos da angažuje Nikolu Maksimovića (32). Za Kurir je potvrđena informacija iz rukovodstva kluba iz Ljutice Bogdana 1A.Sa njim u poslednjoj liniji klub bi bio itekako konkurentan, možda mu se ne bi desio kiks protiv Makabija iz Haife i možda bi ušao u Ligu šampiona. Suviše reči „možda“…

Nikola Maksimović igrao je za Crvenu zvezdu u sezoni 2012/2013, kada je trener bio Robert Prosinečki. Sa crveno-belima je osvojio Kup Srbije, u generaciji Luke Milivojevića, Miloša Dimitrijevića, Darka Lazovića, Filipa Mladenovića… Prodat je investicionom fondu za 1.250.000 evra kako bi Crvena zvezda rešila dugove i dobila UEFA licencu.

– Prošlog leta su me zvali deset puta, dolazio sam i u Beograd da razgovaram sa tadašnjim trenerom Crvene zvezde Dejanom Stankovićem. Ali u tom trenutku nisam mogao da raskinem ugovor sa Đenovom. Rastali smo se tek 29. avgusta – rekao je za portal Tutomerkatoveb Nikola Maksimović i nastavio:

– Štaviše, da sam se vratio u Srbiju na pozajmicu samo na godinu dana, izgubio bih mogućnost dobijanja italijanskog pasoša. U Italiji sam već devet godina, a da bih dobio pasoš potrebno mi je deset godina. Nisu me baš ubedili… Znate, kada donesete pogrešnu odluku, onda sve krene nizbrdo. U tom trenutku nije lako da se oporavite. Nadam se da se stvari sada mogu poboljšati.

Pričao je Nikola Maksimović o danima provedenim u Napulju, problemima sa Mauricijem Sarijem, odnosu sa Karlom Ančelotijem koji je igrače doživljavao kao sinove, smanjenju plata i pobuni u svlačionici Napolija, mogućnosti odlaska u Lacio, danima provedenim u redovima moskovskog Spartaka kako bi igrao na Mundijalu u Rusiji…

Nikola Maksimović imao je sjajan odnos sa Karlom Ančelotijem, kao i njegovim sinom Davideom. Toliko su bili dobri da je sebi dao slobodu da nazove Italijana i pita ga da li bi ga doveo u Real.

– Kada mi je istekao ugovor sa Napolijem odlučio sam da nazovem Ančelotija. Predložio sam mu da dođem u Real Madrid. Rekao mi je da ima 33 igrača i da može da računa na samo 25, tako da nije bilo mesta za mene. Rekao je da mora da se reši velikog broja igrača, a ako mu bude bio potreban centralni defanzivac – nazvaće me. Zahvalio sam se. Kasnije sam dobio unosnu ponudu Al Aina, ali sam se odlučio za Đenovu.

Otkrio je potom Nikola Maksimović da mu je propao odlazak u Romu posle dogovora sa Žozeom Murinjom, jer su vlasnici kluba odlučili da ne prekoračuju unapred zacrtani budžet. Zatim mu je stigla ponuda od Luisa Skolarija da pođe u Brazil i zaigra za Atletiko Paranense, ali mu se nije išlo u Južnu Ameriku.

– Sada sam u Srbiji. Dobro sam, treniram i čekam. Svaki dan me zovu iz Kine i američkog MLS, ali bih voleo da se vratim u Italiju. Čak i u Seriju B, ali da tim ima ambiciju da se plasira u Seriju A. Dosta sam odmarao, čak i previše – objasnio je Nikola Maksimović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare