OBRT U SLUČAJU POLICAJKE KOJA JE NAVODNO ORGIJALA SA KOLEGAMA: Gledali su je kao komad mesa, danima su je „spremali“

Petorica policajaca u američkom Tenesiju dobili su otkaz, a još trojica ostaju suspendovana do daljnjega, nakon što su u javnost procurili detalji navodnih seksualnih napada u policijskoj upravi La Vergne.

Policajka Megan Hol (24), jedna od aktera skandala, u novoj tužbi koju je podnela protiv odseka u kom je radila sad tvrdi kako je bila „pripremana za seksualno iskorištavanje“.

Početkom ove sedmice osmorica policajaca disciplinski su kažnjeni, a sama Hol bila je jedina policijska službenica koja je u jeku skandala dobila otkaz. Podsetimo, ona je otpuštena još u januaru ove godine, nakon što se otkrilo da je s kolegama imala seksualne odnose dok su bili na poslu. Svi od njih odbacili su optužbe, prenosi portal Unilad.

Istraga je pokazala kako je Megan Hol bila blisko povezana s još četvoricom policajaca – narednicima Luisom Pauelom i Henrijem MekGovenom , detektivom Senekom Šildsom pa i policajcem Huanom Lugo-Perezom – svi od navedenih takođe su otpušteni.

Još tri službenika – Patrik Maglioko, Leri Holadej i Gavin Šoberl – suspendovani su zbog umešanosti u seks-skandal.

Petorica policajaca – Pauel, Maglioko, Holadej, Šilds i Lugo-Perez – sad su priznali da su imali seksualne odnose s koleginicom, a ona je, osim njih, navela kako je bila intimna i s policajcem MekGouvenom.

Hol je u međuvremenu, tačnije 27. februara, podnela i saveznu tužbu protiv policijskog odeljenja u kom je radila i svojih bivših saradnika. U njoj policajka tvrdi kako je bila žrtva seksualnog uznemiravanja, a kao optužene navodi grad La Vergne, Pauela, MekGouvena i Dejvisa.

– Bila je pripremana za seksualno iskorištavanje. Osećala se zarobljenom u ulozi koja joj je dodeljena u policijskoj stanici grada La Vergne. U pokušaju da pobegne od iste zamalo se ubila. Tad je grad nju okrivio za sve. Ovom tužbom traži se pravda za Megan Hol. Dotična policajka često je doživljavala uznemiravanje na radnom mestu koje je bilo prožeto seksualnim aluzijama i seksualno eksplicitnim ponašanjem – stoji u tužbi, prenosi Kurir.

Šef policije La Vergnea, Burel Dejvis, ranije ovoga meseca takođe je dobio otkaz nakon što je otkriveno da je bio svestan nedoličnog seksualnog ponašanja unutar svoga odeljenja, ali to nikad nije prijavio niti je kaznio bilo koga od policajaca.

– Megan nisu doživljavali kao policajku početnicu koju treba obučavati i unaprediti. Na nju se gledalo kao na komad mesa koji treba seksualizovati i iskorišćavati. Hol je u nekoliko navrata rekla ‘ne‘ seksualnim udvaranjima, ali nadređeni su je pritiskali sve dok nije popustila. Naravno da će biti onih koji misle kako ona sad pokušava svaliti krivicu na druge. Lako je to misliti kad ne znate celu priču – izjavio je advokat za građanska prava, Vesli Klark.

U tužbi se tvrdi kako su „policajci koristili svoj autoritet za sistematsko slamanje Meganinog otpora te zarobljavanje u ponižavajućim i uvredljivim seksualnim odnosima, čak su delili savete o najboljim načinima da je manipulišu i iskorišćavaju“.

– Kad je narednik Pauel želeo seks, odbijao je prihvatiti ‘ne‘ kao odgovor. Nastavio je da zahteva seks, govoreći stvari poput ‘učinićemo to sutra‘ ili ‘toliko sam toga učinio za tebe, ja sam ti pomogao‘. Takvo okruženje u policijskoj stanici La Vergne izazvalo je sve teže simptome mentalne bolesti kod gospođe Hol. Ona ima puno pravo na dodelu kaznene odštete u iznosu koji će odrediti porota – stoji u tužbi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare