INSPEKTORI NASTAVLJAJU BORBU PROTIV ILEGALNOG DOMA ZEČEVIĆEVIH: Socijalne i zdravstvene službe spremaju KOORDINISANU AKCIJU! 

Inspekciji socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dostavljen je zapisnik o inspekcijskom nadzoru iz Ministarstva turizma i omladine obavljenom u prostorijama ilegalnog doma za stare „SDSV Stefan“, koji se nalazi u okviru Zdravstvene ustanove poliklinika „DZ-SV Stefan“ u Aranđelovcu. Obe ustanove su u vlasništvu sinova dr Zorana Zečevića, poslanika i visokog funkcionera Srpske stranke Zavetnici.

Poliklinika Sveti Stefan
foto: Printscreen

– Nakon uvida u navedeni zapisnik i ukoliko se utvrdi postojanje osnova sumnje da se u istom objektu pružaju i usluge socijalne zaštite i usluge stacionarne zdravstvene zaštite, inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad će koordinisati svoje aktivnosti sa inspekcijom Ministarstva zdravlja, u cilju obavljanja inspekcijskog nadzora (svaka iz svoje nadležnosti). Kada je u pitanju obraćanje javnom tužilaštvu, u skladu sa utvrđenim na osnovu zapisnika turističke inspekcije, i eventualnog gorenavedenog inspekcijskog nadzora, inspekcija socijalne zaštite će preduzimati mere u okviru svoje nadležnosti – poručili su za Kurir iz Ministarstva rada.

Turistički inspektori su se, kako je Kurir juče pisao, na licu mesta uverili da se u delu poliklinike Zečevićevih obavlja usluga smeštaja starih lica, ali pošto oni nisu turisti, turistički inspektori nisu imali osnova za dalje delovanje, te su zapisnike prosledili ministarstvima rada i zdravlja.

Iz Ministarstva zdravlja nismo dobili odgovore u vezi s nalazima turističkih inspektora.

Podsetimo, Kurir već nedeljama izveštava o tome da u okviru poliklinike „Sveti Stefan“ u Aranđelovcu već više od decenije nelegalno radi starački dom jer se njegovi vlasnici još od 2008. godine oglušuju o rešenja Ministarstva rada o zabrani rada.

Iz poliklinike „Sveti Stefan“, kao i dr Zoran Zečević tim povodom su u više navrata tvrdili za Kurir da ta poliklinika ne pruža domski smeštaj starim licima, već isključivo smeštaj pacijenata koji se leče u poliklinici, za šta su i registrovani.

Mutljavine poslanika Zečevića i njegovih sinova osvetlila je šokantna ispovest V. P., koja je optužila zaposlene u ilegalnom domu za stare da su uticali na smrt njene majke jer su je mesec dana zapostavljali, zbog čega je imala na telu duboke žive rane, kroz koje je mogla proći ruka do kosti. Svoje tvrdnje je dokumentovala i fotografijama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare