DRŽITE SE, DARKO LAZIĆ PONOVO IMA DOZVOLU! Folkeru sada policija ne može ni bodove da oduzima! 

Folk pevaču Darku Laziću trajno je oduzeta vozačka dozvola, ali je on našao način da je ponovo ima i ne samo to, već sada policija ne može ni bodove da mu oduzima zbog sitnijih saobraćajnih prekršaja.

Njemu je, podsetimo, 2013. godine putna isprava trajno oduzeta zbog više saobraćajnih prekršaja koje je tada napravio, ali sada je našao caku i polagao u inostranstvu. U tome mu je pomogao menadžer koji inače vodi brigu o njegovom životu i karijeri. 

Kako prenose mediji, on je u Češkoj regularno pohađao školu za vozače i zvanično dobio dokument da je u stanju da upravlja motornim vozilom.

Nije gubio vreme i odmah je kupio i luksuzan automobil. U pitanju je besna mašina marke BMW X5, čija cena se s kompletnom opremom, kad su polovni automobili u pitanju, kreće i do 50.000 evra.

Podsetimo, Darko Lazić je pre nekoliko godina doživeo saobraćajnu nesreću koja ga je umalo koštala života. Nakon što se nekoliko meseci borio za život, folker nije krio da i dalje voli da ludački vozi kola, pa se i na svom Instagram profilu često hvalio snimcima na kome se jasno vidi da automobilom juri skoro 200 km/h. I pre nekoliko dana je objavio snimak na kom upravlja vozilom, ali ga je brže-bolje sklonio sa mreža. Iako spada u grupu visokorizičnih vozača, koji ne vode računa o saobraćajnim propisima, on je po svaku cenu želeo da sedne za volan. 

Dugačak spisak kazni…

* 27.11.2013. Vozio automobil istekle registracije 

* 19.03.2015. U Beogradu, van naseljenog mesta, vozio 80 kilometara na sat više od propisane brzine u tom delu prestonice

* 20.04.2015. Vozio bez vozačke dozvole i pod zabranom vožnje

* 22.05.2015. Vozio pod zabranom

* 07.07.2015. Dva prekršaja vožnje pod zabranom i bez vozačke dozvole

* 11.08.2016. Nepropisno parkiranje u Beogradu

* 22.11.2016. U mestu Umčari vozio je 20-40 kilometara na sat brže nego što je propisano u tom delu saobraćajnice. Istoga dana napisana mu je i prijava zbog vožnje bez adekvatne vozačke dozvole

* 26.11.2016. Komunalna policija mu napisala kaznu za nepropisno parkiranje na aerodromu u Beogradu

* 7.12.2016 Kažnjen sa 15.000 dinara plus 1.500 dinara troškovi suda što nije hteo da kaže ko je vozio automobil, registrovan na njegovo ime, u trenutku kada je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Kaznu još uvek nije platio.

* 18.12.2017. Nepropisno parkiranje u Rakovici

* 17.04.2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja (u naseljenom mestu vozio od 70 do 100 kilimetara na sat)

* 23.10.2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja

* 25. 5. 2021. Vožnja bez vozačke dozvole u neregistrovanom automobilu, saobraćajni udes

– Darkova jedina želja poslednjih godina je bila da reguliše vozačku dozvolu. Konačno je to rešio. Većina prekršaja koju su mu pripadnici MUP pisali je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kad je saobraćaj u pitanju. U manjem procentu su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jednu koju je dobio jer nije želeo da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrovano vozio i bez adekvatne dozvole – kaže izvor.

A direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović prokomentarisao je ovaj Lazićev potez objasnivši da li je ovo što je Darko uradio legalno. 

– Državljanin Srbije koji ima prebivalište u Srbiji ima pravo da upravlja vozilom s vozačkom dozvolom izdatom u stranoj državi ukoliko ista ta država priznaje naše vozačke dozvole. Međutim, to pravo ističe posle dvanaest meseci od dana ulaska na našu teritoriju. U tom periodu lice ima mogućnost da inostranu vozačku dozvolu zameni za domaću, ako je isti takav postupak moguć u toj državi prema licu koje je položilo vozački ispit u Srbiji. Takvom licu se ne mogu izreći kazneni poeni jer se to može samo onome ko ima srpsku vozačku, ali može mu se izreći mera zabrane upravljanja na teritoriji Srbije –objasnio je stručnjak. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare