Detaljna prognoza: U ovim gradovima Srbije za vikend će sijati sunce, a u ovim padati kiša

Nastavlja se promenljivo martovsko vreme. I narednih desetak dana smenjivaće se red sunca, red kiše, a biće uslova i za sneg.

U subotu će na severu Srbije biti suvo, u Vojvodini i sunčano. U ostalim predelima očekuje se promenljivo oblačno, dok se na jugu i na zapadu očekuje kiša. Sneg će biti rezervisan za planinska područja.

Jutarnja temperatura od nula do četiri stepena, maksimalna dnevna od osam do 14 stepeni, u Beogradu do 11.

Drugog dana vikenda biće nešto hladnije, uz veoma jak severozapadni vetar, ali se u većini predela očekuju sunčani intervali. Slaba kiša padaće samo ujutro na jugu Srbije, a na planinama slab sneg. Zbog jakog vetra, subjektivni osećaj biće da je dosta hladnije. Maksimalna temperatura biće od sedam do 11 stepeni, u Beogradu do devet.

U ponedeljak ujutro u većem delu Srbije očekuje se vedro, uz slab mraz. Već u toku jutra u Vojvodini se očekuje naoblačenje. Tokom dana sa severozapada se očekuje prodor hladnog fronta i on će već do podneva zahvatiti severne i zapadne predele Srbje, a do kraja dana i ostale predele i doneće jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, piše Telegraf.

Maksimalna temperatura biće od 5 stepeni na severu Bačke do 17 stepeni na jugoistoku Srbije, do večeri i u tim predelima u osetnijem padu.

Usled osetnijeg pada temperature, kiša će tokom večeri i noći u Vojvodini i na planinama preći u susnežicu i vlažan sneg.

U utorak na severu Srbije očekuje se razvedravanje, pa će tokom dana biti sunčanih intervala. U ostalim predelima Srbije ujutro se očekuju padavine, a tokom dana prestanak padavina. Maksimalna temperatura biće oko deset stepeni.

U sredu se očekuje uticaj veoma snažnog ciklona, koji će se nalaziti na severozapadnom i centralnom Evropom. U Srbiji se očekuje osetniji pad vazdušnog pritiska i jačanje jugozapadnog vetra, a sve to biće uvod u pogoršanje vremena.

Tokom dana u severnim i zapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biže od osam stepeni na severozapadu Srbije do 16 stepeni na jugoistoku, u Beogradu do 12. Po prodoru hladnog fronta temperatura će biti u osetnijem padu, vetar u skretanju na veoma jak severozapadni, povremeno i sa olujnim udarima. U toku noći kiša će na planinama preći u sneg.

Dakle, nakon prolaznog zahlađenja koje se očekuje oko 10. marta, uslediće postepena, ali ne i potpuna stabilizacija vremena.

Prema trenutnim prognozama sredinom marta očekuje nas toplije vreme, uz ranoprolećne temperature. Ipak, zimsku garderobu ni tada ne treba u potpunosti odlagati, jer ne samo da ne može da nas iznenadi Baba Marta, već ni pojava snega i mraza u aprilu, što je bio slučaj u prethodne dve godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare