USPEŠNO UČEŠĆE SRBIJE NA SAMITU! Dačić o EXPO 2027: Sa svima sam razgovarao o našoj kandidaturi!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija, sa aspekta državnih i nacionalnih interesa, imala veoma uspešan nastup na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu.

Dačić je istovremeno istakao da je iskoristio priliku da razgovara sa državama da podrže Srbiju koja je kandidat za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027. 

– Da ne zaboravim da kažem, da me (ministar finansija) Siniša Mali ne bi ‘ubio’, sa svima sam razgovarao o našoj kandidaturi za organizaciju EXPO 2027. – rekao je Dačić za Tanjug u glavnom gradu Azerbejdžana.

On je tokom samita imao niz bilateralnih susreta, ukazujući da je u Bakuu bilo prisutno 46 zemalja koje ne priznaju nezavisnost tzv. Kosova.

– Kao izaslanik predsednika Aleksandra Vučića učestvovao sam na delu samita Pokreta nesvrstanih i zahvalio svima koji su uz Srbiju u očuvanju našeg teritorijalnog integriteta zato što prisustvujemo selektivnom tumačenju, pa kada se radi o drugim zemljama onda ga priznaju, a kada je reč o Srbiji onda to nije toliko bitno pitanje– rekao je Dačić. 

Zato je, kaže, ovaj skup bio bitan i predsednik Aleksandar Vučić je insistirao da neko umesto njega dođe. 

– Iskoristio sam priliku da prenesem pozdrave predsednika Vučića predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu, mada su se oni juče čuli. Razvoj naših bilateralnih odnosa je u velikom usponu i tražimo zajedničke interese i povezivanje u svim sferama društvenog života – rekao je on.

Dačić je kazao da je razgovarao i sa predsednikom Libije, te da je ministarki spoljnih poslova te zemlje obećao da će doći u posetu.  

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare