LAJČAK SA ESKOBAROM: Potreba primena postojećih sporazuma iz dijaloga 

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je da se izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom složio o potrebi primene postojećih sporazuma u okviru dijaloga.

Lajčak je sinoć na svom Tviter nalogu napisao da su posle sastanka na visokom nivou prethodnog dana u Briselu on i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar seli da koordinišu „naredne korake u pripremi sledećeg sastanka“.

„Složili smo se o značaju postizanja dogovora o primeni modaliteta i potrebi primene svih postojećih sporazuma iz dijaloga“, napisao je Lajčak i priložio sliku sa Eskobarom sa tog sastanka.

Posle zajedničkog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u ponedeljak u Briselu, šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je da su se lideri dve strane saglasili o Sporazumu o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije, ali je najavio dodatne pregovore o „implementacionom aneksu“, koji će biti smernica za primenu Sporazuma.

Predsednik Srbije Vučić je najavio da će sledeći sastanak biti 18. marta u Skoplju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare