DONEO ŽENI KESE IZ RADNJE, ONDA IZREŠETAN ISPRED KUĆE: Ukinuta presuda za ubistvo u niškom Beverli Hilsu! Mitić bio osuđen, ali…

Rešenjem Apelacionog suda u Nišu usvojena je žalba optuženog Darka Mitića i njegovih branilaca, ukinuta je presuda Višeg suda u Nišu iz 25. jula. 2022. godine, zbog krivičnog dela teško ubistvo, saopštio je danas Apelacioni sud u Nišu.

Mitić se sumnjiči da je u niškom naselju „Beverli Hils“ ubio Miloša Radojkovića(25). Sačekuša u kojoj je Radojković ubijen dogodila se 20. novembra 2019. godine, piše Kurir.

„Te kišne večeri Miloš je došao motorom do kuće i uneo supruzi kese s namirnicama. Kada je izašao napolje, bio je zasut mecima iz pištolja CZ 99. Na njega je ispaljeno deset metaka, a onaj u grudi je bio koban“, podseća izvor Kurira.

U saopštenju Apelacionog suda se navodi da je predmet vraćem prvostepenom sudu na ponovni postupak.

„Zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka – nerazumljiva izreka i da presuda nema razloge o činjenicama koje su predmet dokazivanja, predmet se vraća na ponovni postupak. Istim rešenjem, prema optuženom je produžen pritvor do dalje odluke prvostepenog suda“, saopštio je ovaj sud.

Za ubistvo Radojkovića, Mitić (35) je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Sud je Mitiću izrekao kaznu od 18,5 godina zbog ubistva, kao i dve i po godine zatvora zbog nošenja oružja, te je jedinstvenom kaznom osuđen na 20 godina. Mitića je teretila čaura koja je nađena pored tela pokojnog Miloša, a na kojoj je nađen njegov DNK trag po analizi Instituta za sudsku medicinu u Nišu.

Kako je osumnjičeni naveo, sa Milošem je bio dobar drugar, čak su se i porodično posećivali, a onda je došlo do razlaza bez nekog naročitog razloga.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare