ŠOK ZA NATO I CEO ZAPADNI SVET! Rusija i Kina GRADE novi POREDAK, Lavrov objavio NEVEROVATNE podatke, DESETINE država TRAŽE ULAZAK U BRIKS?!

Broj zemalja koje žele da se priključe BRIKS-u (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička republika) i ŠOS-u (Šangajska organizacija za saradnju) naglo je porastao i sada ih je dvadesetak, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

– Upravo tokom poslednjih par godina, uključujući prvu godinu sprovođenja specijalne vojne operacije, broj zemalja koje žele da se priključe BRIKS-u i Šangajskoj organizaciji za saradnju naglo je porastao, njih je sada dvadestak – rekao je Lavrov na otvaranju savetovanja sa šefovima teritorijalnih predstavništava Ministarstva inostranih poslova Rusije u subjektima Ruske Federacije. 

On je dodao da je reč o zemljama koje imaju značajnu ulogu u svojim regionima, poput Egipta, Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indonezije, Meksika i niza afričkih zemalja.

– Svet je stupio u epohu kardinalnih, nepovratnih promena. Uspeli smo ne samo da osujetimo planove kolektivnog Zapada da nas izoluje, nego i da raskomada Rusiju, i da omogućimo progresivnu saradnju s ogromnim brojem članica međunarodne zajednice – rekao je ruski ministar.

Lavrov je, takođe, rekao da će ruski predsednik uskoro odobriti obnovljenu Koncepciju spoljne politike Rusije. 

– Promene koje se događaju u svetu odražene su u nacrtu koncepcije spoljne politike, nju bi bukvalno u najskorije vreme trebalo da odobri predsednik, mi na to računamo – rekao je Lavrov.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare