SKUĆILO SE 14 MLADIH PORODICA U SELIMA OKO LOZNICE: Dobili pare od grada da kupe, izgrade ili poprave kuće na selu

Od pretprošle godine Grad Loznica dodeljuje bespovratnu finansijsku podršku mladim porodicama za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća sa okućnicom na seoskom području. Takav poziv biće raspisan i ove, a za tu namenu planirano je u budžetu šest miliona dinara kao i prethodne godine.

Prema rečima gradskog menadžera Dejana Stalovića na ovaj način do sada je podržan ostanak na seoskom području za četrnaest porodica sa ukupno trideset šestoro dece.

– Ovaj vid podrške pružamo mladim porodicama minule dve godine, prve je bilo deset porodica, a lani su četiri sa ukupno devetoro dece podržane sa 3,3 miliona dinara. Dobile su novac za izgradnju ili rekonstrukciju kuća u četiri loznička sela, Gornjoj Badanji, Brnjcu, Kozjaku i Lipnici. Za kupovinu i izgradnju seoskih kuća predviđen je iznos do 1,2 miliona, a za rekonstrukciju kuća na seoskom području 600 hiljada dinara.

Nastavićemo sa ovakvom podrškom i ove godine i raspisaćemo novi konkurs na kome očekujemo još veće interesovanje mladih za ovaj vid pomoći, da se skuće i ostanu na selu – kaže on, prenosi Kurir.

Namera lokalne samouprave je, prema njegovim rečima, da pokaže da joj je važan ravnomeran razvoj grada, kako na urbanom tako i na njegovom ruralnom području.

Inače, mladom porodicom smatra se bračni ili vanbračni par supružnika koji nemaju navršene 43 godine života, kao i samohrani roditelj koji živi u zajednici sa jednim ili više maloletne dece. Jedan od uslova javnog poziva je da su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Loznice, da se ne vodi istraga protiv njih, a važno je i da ko konkuriše nema neizmirenih obaveza po osnovu poreza na imovinu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare