NE PROPUSTITE – TAČNO U 21 ČAS NA RTS VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI: Govoriću o svim lažima i manipulacijama tastatura ratnika i tajkunskih medija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 21 na RTS.

– Večeras od 21, molim vas pogledajte, na RTS-u govoriću o svim manipulacijama, lažima, neistinama koje šire ne samo tastatura ratnici, tajkunski mediji, već i RTS, Tanjug i mnogi drugi. Za nas nema druge Srbije, imamo jednu, čuvaćemo je i branićemo je – rekao je Vučić u video poruci koju je objavio jutros na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“. 

Kako je istakao, u večerašnjem obraćanju javnosti, predsednik će odgovoriti svim političkim i medijskim manipulatorima.

– Posle teške, verujem uspešne borbe, u Briselu, večeras odgovaram svim političkim i medijskim manipulatorima koji bi za mrvu vlasti zgazili sopstvenu državu. Srbija nema cenu, to je nešto što nikada nisu razumeli. Pobedićemo ih. Pobediće Srbija! – rekao je on u videu.

Podsetimo, dijalog između Beograda i Prištine održan je juče u Briselu. Dijalog je počeo u 15 sati odvojenim razgovorima Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka sa Aljbinom Kurtijem, kao i susretom izaslanika SAD Gabrijela Eskobara sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Svi razgovori bili su završeni oko 20.15, a odmah po završetku sastanaka građanima Srbije obratio se predsednik Aleksandar Vučić.

– Imali smo težak sastanak i verujem da će biti još mnogo sastanka. Već 18. marta bi trebalo da se vidimo na teritoriji Severne Makedonije, tada će tu biti Žozep Borelj. Mislim da je važno što će u saopštenju EU biti reči o neophodnosti sprovođenja svih ranijih dogovora, uključujući ZSO. Kurti nije bio spreman da to prihvati sada. Slušao sam ga pažljivo dok je pričao zašto je to njemu neprihvatljivo, ali to su obaveze koje moraju da budu ispunjene i naravno da će to da bude ispunjeno – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je od svih onih priča da će juče u Briselu nešto biti potpisano nije bilo ništa, ali da je važno da se razgovaralo.

– Neko je mislio da će sve da se završi za jedan dan, to ne ide tako. Kurti je i došao sa idejom da se nešto potpiše ali toga nije bilo. Ja čekam da vidim implementacioni plan. Pitate me za mapu puta, jesmo li nju dogovorili. Na mapi puta tek mora da se radi, a na njenom početku mora da bude ZSO – istakao je Vučić, koji je dodao da se prethodnih dana i nedelja u Srbiji vodila kampanja protiv Zajednice srpskih opština.

– Izneću danas detalje o tome. Ljudi možda ne znaju da postoje 22 principa koja su od posebnog značaja. Ko to ne razume, onda ne razume realnost. Ako bi neko da ukine platni promet, moje pitanje je kako ćemo da dajemo plate profesorima, lekarima i ostalima? – naglasio je predsednik Srbije, i dodao da je za 23. mart zakazan sastanak Evropskog saveta, do kada obe strane moraju da podnesu izveštaj o postignutom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare