ODLUČUJUĆA BITKA?! Rusi saznali ZA PLANOVE, spremni da SLOME KIČMU UKRAJINI u Zaporožju, ofanziva ka KRIMU gura UKRAJINU U AMBIS?! 

Ofanziva ukrajinskih snaga u južnom pravcu mogla bi da dovede do glavne bitke tokom specijalne operacije u kojoj bi Kijev pretrpeo odlučujući poraz, 

– Zapad forsira upravo takvu odluku kako bi sproveo ovaj scenario. Ali iznošenje planova ne znači njihovo sprovođenje. Ovi planovi dobro su poznati našoj strani i naša vojska je spremna da brani granice Rusije od predstojeće agresije – rekao je Rogov za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ofanziva ukrajinskih snaga na jugu mogla bi za njih biti fatalna.

– Ukoliko režim Zelenskog krene, žrtvovaće veliki broj svojih boraca i ovi gubici će za njega postati nenadoknadivi, što će omogućiti da se ovom režimu slomi kičma. I tada bi glavna, odlučujuća bitka specijalne operacije mogla da se povede upravo u Zaporožju – naglasio je Rogov. 

Ranije je zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibici u intervjuu za nemačku medijsku grupu „Funke“ rekao da će ukrajinske trupe na proleće biti spremne za kontraofanzivu, čiji je cilj, između ostalog, i težnja da se „zabije klin u ruski front na jugu – između Krima i kopnenog dela Rusije“ i preuzme kontrola nad svim bivšim regionima Ukrajine, uključujući i Krim.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare