Novi NAPAD na Srbne na KiM: OPLJAČKANO više srpskih porodica, lopovi demolirali kuće u Donjoj Brnjici 

Pljačka je prijavljena policiji na Kosovu i Metohiji koja je izvršila uviđaj

Više srpskih porodica opljačkano je sinoć oko 21 sat u Donjoj Brnjici kod Prištine, kazao je Aleksandar Milanović čija je kuća bila na meti pljačkaša.

Kako je rekao, provalnici su izvršili premetačinu kuće, razbili prozor i odneli novac i zlato iz kuće, a u toku današnjeg dana Milovanovića je obavestila komšinica da je primetila krađu i u svojoj kući.

On je dodao da je u trenutku pljačke njegova porodica bila u susednoj kući kada su oko 21.30 sati načuli buku.

Počinioce nisu zatekli, ali jesu polomljeni prozor i premetačinu.

Pljačka je prijavljena policiji koja je izvršila uviđaj.

U Donjoj Brnjici je nekada živelo blizu 1.500 Srba, sada ih ima oko 350.

Potpredsednik Srpske liste i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić izjavio je nedavno, povodom 15 godina jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, da je položaj Srba nikad gori i da je politika Prištine usmerena ka uskraćivanju i onih prava koja stoje u zakonima na Kosovu i Metohiji.

Srbi i dalje žive izolovani u svojim sredinama, uz veliku institucionalnu diskriminaciju, sa pravima građana drugoga reda, iako su im na papiru prava zagarantovana.

Naveo je da je broj incidenata udvostručen otkako je Kurti premijer privremenih prištinkih institucija, što opisuje odnos aktuelnih vlasti u Prištini prema Srbima.

Ukazao je da su Srbi izloženi i nepravednom pritvaranju, a da oni koji žele da povrate svoju imovinu bivaju optuženi za navodne ratne zločine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare