JOTKA OSUĐEN ZA UBISTVO I PRANJE PARA! Nekadašnjem vođi „kruševačkog klana“ duga zatvorska kazna EVO KOLIKO ĆE SADA ROBIJATI

Zoran Jotić Jotka (68), nekadašnji vođa „kruševačkog klana“ danas je u Specijalnom sudu u Beogradu osuđen na 11 godina zatvora zbog toga što je u maju 2018. organizovano kriminalnu grupu i ubistvo Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac, kao i zbog pranja novca. Takođe Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, izreklo mu je i novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara.

– Stefan Radulac, koji je bio optužen da je 6. juna 2018. u Kruševcu ubio Ždrokinca, a mesec dana ranije i njegovog sina Vojina Stankovića, nedozvoljenog nošenja oružja, odlukom suda osuđen je na 18 godina zatvora – saopšteno je iz suda.

Okrivljeni Igor Gajić, zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela ubistvo osuđen je na sedam i po godina zatvora, dok je Saša Zoraja, zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela osuđen na tri godine zatvora..

Istom presudom, Iva Petrović zbog pomoći učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, osuđena je na godinu i dva meseca zatvora.

– Okrivljeni Vuk Petrović oslobođen je od optužbe da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija – saopštio je Viši sud u Beogradu.

Sud je doneo i rešenje kojim se prema okrivljenom Zoranu Jotiću i Stefanu Radulcu produžava pritvor, koji po ovom rešenju može trajati do upućivanja okrivljenih u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, ali najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne izrečene prvostepenom presudom.

– Protiv ove presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu – navodi se u saopštenju suda, prenosi Kurir.

Jotić je, podsetimo iz zatvora izašao u februaru 2018. posle 15 godina iza rešetaka na koliko je bio osuđen zbog iznude i reketiranja, kaoi podmićivanje sudije Vrhovnog suda. Na slobodi je bio do avgusta 2019. kada je ponovo uhapšen.

Na početku suđenja za ubistvo Ždrokinca, negirao je navode optužnice tvrdeći da ubijeni nema nikakve veze sa Petrovićevim ubistvom tvrdeći da je Ždrokinad u vreme ubistva Pete bio u zatvoru.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare