BORBA PUTARA SA SNEŽNIM NANOSIMA PREKO ZLATIBORA TRAJALA SATIMA! Uspeli su da pročiste sve puteve prvog prioriteta, a ovo je najkritičnija tačka u Srbiji 

Iza putra užičkog i zlatiborskog kraja je još jedna besana noć i borba sa snegom koja je trajala satima. Preko 20 teških mašina radilo je na održavanju glavnih saobraćajnica. Takođe, ekipe EMS-a i EDB-a intezivno rade po izuzetno teškim uslovima.

– Pored snega koji je napravio ogromne probleme, imali smo dosta palih stabala na kolovoz koja su prekinula nekoliko putnih pravaca. Pored mašina i putata, na raščišćavanju su radili i meštani sa testerama I traktorima. Sada su putevi prvog prioriteta prohodni i ukinuta je zabrana za teretni saobraćaj. Sada se čiste putevi drugog i trećeg prioriteta – kazao je za RINU Alen Mušanovič iz A.D. Putevi Užice.

Sneg je i ovaj put zadao velike probleme putarima na Goliji, koji su pokušavali da jednu od najkritičnijih deonica preko Odvraćenice održe prohodnom.

– Zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju zatvoren je put Odvraćenica – Preko Brdo koji vodi od Ivanjice ka Novom Pazaru. Mi smo u trećem stepenu anagažovanosti mašina, koje su poslate da pročiste tu deonicu puta, i nadamo se da ukoliko sneg ne bude nastavio da pada od popodne taj deo puta biti prohodan – kazao je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Zbog snažnog nevremena bez električne energije ostala su i domaćinstva na i u okolini Zlatibora. 

Ekipe EMS-a i EDB-a intezivno rade po izuzetno teškim uslovima, a povratak električne energije očekuje se u narednim satima. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare