STANJE NA PUTEVIMA U SRBIJI Apel vozačima zbog snega, magle i poledice 

Zbog niskih temperatura i snega u jutarnjim i večernjim satima ima poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, svi najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i nema snega.

Državni putevi II prioriteta održavanja su prohodni i nema snega. Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na državnom putu II B 414, deonica Merćez – Štava kod Niša zbog oštećenja (otcepljenja) dela trupa puta saobraćaj se odvija otežano naizmeničnim propuštanjem saobraćaja prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji. Na državnom putu II B 414, deonica Merćez – Štava zbog oštećenja dela trupa puta postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, saobraćaj se odvija otežano.

Na državnom putu I B 31 kod Novog Pazara zbog većeg odrona saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom u dužini od 50 metara uz regulisanje saobraćaja semaforima.

Zbog sitnih odrona kod Zaječara, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima savetuje se oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Bez zadržavanja na graničnim prelazima

Prilazi graničnim prelazima su prohodni. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Novo vreme zadržavanja na ovom graničnom prelazu biće postavljeno odmah po dobijanju informacije od Uprave granične policije RS kada se to vreme zadržavanja bude razlikovalo od trenutno prikazanog na mapi. Radno vreme ovog graničnog prelaza je 00-24č

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare