Sneg napravio haos u Zapadnoj Srbiji: Na desetine zaglavljenih vozila i udesa, putari se bore sa smetovima 

Februarski sneg iznenadio je putare, a na Zlatiborskom putu došlo je do kolapsa, 10 centimetara snega napadalo je na kolovozu.

Snežna mećava napravila kolaps na magistrali preko Zlatibora do Nove Varoši, vozačima se savetuje dodatan oprez. Snežne padavine uz pratnju jakog vetra sa sobom su donele velike nedaće vozačima, ali i meštanima udaljenih planinskih sela.

Tokom dana na magistralnom putu od Prijepolja do Užica, najkritičnije deonice puta bile su Kokin Brod – Borova Glava i Nova Varoš – Bistrica. U blizini Bistrice, tokom popodnevnih časova, jedno vozilo sletelo je sa puta, a slična situacija bila je i u selu Draglica, gde su se dva vozila sudarila sa šleperom.

Na delovima puta gde imaju tri trake, zbog otežanih uslova vožnje saobraćaj se odvija samo u dve trake.

– Haos je na putu, pored magistrale ima sigurno 15, a na kolovozu 10 centimetara snega. Zastoji su svaki čas, a sneg neprestano pada. Velika je gužva na putu, prvenstveno zbog turusta koji se nakon vikenda vraćaju sa Zlatibora – rekao je naš sagovornik koji putuje za Prijepolje.

Na prevojima podno Murtenice ostalo je na desetine zaglavljenih kamiona i toliko udesa, a vozači i meštani krive putare zbog neprohodnosti puta.

– Situacija je teška i jedva je prohodno, pojačali smo tešku mehanizaciju, ali nam predstavlja problem što sneg i dalje intezivno pada. Kamionima je zabrana za sve putne pravce – rekli su iz Puteva Užice.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare