„MISLILI SMO DA JE ZEMLJOTRES! SVI PROZORI SU POPUCALI“ Silovita eksplozija probudila Zemunce, van sebe istrčali na ulice: Videli smo da stan ispod gori! 

Jutros oko 7 sati desila se snažna eksplozija plinske boce u zgradi u Zemunu, u Tršćanskoj ulici nakon čega je jedan stan potpuno izgreo.

Kako saznaje „Blic“, zgrada ima četiri stana, a na teren su izašle ekipe vatrogasaca sa 7 vozila i 29 vatrogasaca koji su lokalizovali požar i evakuaisali stanare. Četiri osobe od kojih su dva deteta starosti 4 i 7 godina, prevezeni su radi preventivnog pregleda na VMA.

Stan broj 2 površine od oko 50 metara kvadratnih je potpuno izgoreo. 

Kako „Blic“ saznaje, eksploziju je u 7.02 prijavila stanarka Ana, a prema njenim rečima vatrogasci su kroz nekoliko minuta došli na lice mesta. 

.

– Probudila nas je eksplozija, mislili smo da je zemljotres, a kad smo izašli videli smo da gori stan ispod nas. Mislili smo da je plinska boca, ali ona je čitava. Donji stan je potpuno uništen, šteta je totalna – ispričala je Ana za „Blic“. 

Ona dodaje da su se potom sklonili u komšiluk i da srećom nema teže povređenih.

Đorđe Maksimović, deda devojčica koje su bile u zgradi u vreme eksplozije ispričao je za Telegraf kako je protekla cela drama.

– Kao da je bio zemljotres, svi prozori su popucali, velika eksplozija je bila. U ovoj kući živi pet porodica. Niko nije povređen na sreću, samo su svi bili na inhaliranju. Moje unuke od 4 i 7 godina su bile tu, bile su mi u gostima. Na VMA su prevezene moja ćerka, dve unuke i jedna žena još. Sve su inhalirane, i moje unučice, sad su dobro svi. Imali su samo gušenje od dima. U tom stanu gde se desila eksplozija živi samo jedna žena, koja je prošle godine kupila stan. Bili smo polubudni, bilo je nešto oko pola sedam, deca su se uplašila i plakala… Sačuvaj Bože… Vatrogasci su nas vadili, kroz hodnik nije moglo da se siđe dole, sve je bilo u dimu… – rekao je Đorđe.

Eksplozija je bila toliko jaka da je izbila blindirana vrata iz zida.

Svi koji su prebačeni u bolnicu podvrgnuti su inhalaciji i nalaze se u dobrom stanju.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare