ZABELELA SE KALIFORNIJA: Posle više decenija pauze pao sneg! Pahulje stigle i u Holivud, strah i od poplava posle topljenja snega

Južne delove američke savezne države Kalifornije u petak je zahvatio jak sneg. Zbog snega i leda, nekoliko glavnih puteva bilo je neprohodno i zbog toga zatvoreno. U ostalim delovima zemlje postoji bojazan od poplava zbog obilnih padavina.

Ovo je prva snežna oluja u ovoj zemlji posle decenija. Prognostičari su u petak izdali vremenska upozorenja za desetine miliona stanovnika Kalifornije koja nije navikla na sneg.

Sneg i jak vetar porušili su dalekovode, ostavljajući više od 100.000 kupaca bez struje u Kaliforniji, navodi francuska novinska agencija AFP, piše Kurir.

Prijave o brojnim problemima u saobraćaju stižu iz viših krajeva. Stanovnici ovih krajeva, koji su se čudili neobičnim vremenskim uslovima, preplavili su društvene mreže fotografijama različitih količina snega koji pokriva njihovu okolinu. Pahulje su čak bile vidljive oko čuvenog holivudskog znaka u Los Anđelesu.

U međuvremenu, zbog obilnih kiša u nižim predelima, meteorolozi upozoravaju stanovnike na poplave i klizišta. U Los Anđelesu se navodi da je voda na nekim mestima onemogućila vožnju automobila. Očekuje se da će najviše ugroženi biti gradovi okruga Ventura, Los Anđeles i Santa Barbara, gde se za sat vremena očekuje 2,5 centimetara kiše.

Zimsko vreme izaziva glavobolje i u drugim delovima zapadnih Sjedinjenih Država. Nekoliko puteva je zatvoreno u Vajomingu, a iz Oregona se prijavljuju skoro rekordne količine palog snega. Otkazivanje letova se i dalje gomila, u petak je nešto manje od 400 letova doživelo takvu sudbinu, a još skoro 6.000 je odloženo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare