Ušetao u tuđe imanje i puškom ustrelio psa: Užas u selu kod Pive 

Na imanje Dositeja Radoičića u pivskom selu Stolac, 10. februara, ušetala je muška osoba sa puškom u ruci i hladnokrvno ustrelila njegovog psa.

Članovi te porodice saopštili su Vijestima da očekuju da nadležni pronađu i kazne počinioca. Iz Uprave policije tvrde da preduzimaju korake u tom smeru.

– Sestra mi je javila da je sa našeg imanja, ne kome trenutno niko ne živi, nestao naš pas koji je bio pušten. Nakon dva dana me je obavestila da je psa našla mrtvog iza porodične kuće i da je verovatno ubijen – kazao je Radoičić “Vijestima”.

Nakon što je, kako je rekao, pregledao snimke sa video kamere na njihovoj porodičnoj kući, uverio se da je pas zaista ubijen.

– Na snimku se vidi kako je 10. februara, nešto posle 16.30 časova, muška osoba koja nosi pušku u ruci došla na moje imanje i ubila psa koji je bio na petnaestak metara od te osobe i koji je lajao, ali mu nije prilazio. Pretpostavljam da je u pitanju malokalibarska puška. Nakon što je pucao u njega, ubrzanim koracima je napustio imanje – kazao je Radoičić, koji je “Vijestima” prosledio snimak i fotografije.

Slučaj je prijavio policiji i podnio krivičnu prijavu protiv NN lica. Predao je i dokaze koje imaju – snimak i fotografije i kaže da se nada da će policiji biti lako da reši predmet i da počinilac bude adekvatno kažnjen za to nedelo.

– Sumnjam da je mi je pas ubijen zato što su u blizini moje kuće postavljene zamke za hvatanje divljači, koje je moja sestra pronašla, pa im je pas zbog toga smetao. Komandir u Plužinama mi je rekao da su dokaze poslali tužiocu i da čeka dalja uputstva – kazao je Radoičić.

Kako je “Vijestima” ispričala Radoičićeva sestra, Dajana Ranitović, koja živi u Plužinama, redovno je obilazila psa i toga dana je bila iznenađena kada ga nije našla.

-Još više sam bila iznenađena kada sam ga našla ubijenog iza kuće. Jednostavno nisam mogla verovati da neko može uraditi takvo zlodelo. Dok sam tražila psa, sutradan sam naišla na ljude koji su nedaleko od kuće postavljali zamke za hvatanje divljači. Još uvek ne možemo da verujemo da je neko mogao da ubije našeg psa, a majka je rekla da se oseća kao da je izgubila člana porodice. On je to zaista i bio – kazala je vidno potrešena Dajana.

Kako je istakla, na licu mesta je zatekla dosta tragova, sve su to fotografisali i prikupili, a njen brat je predao policiji. I ona je rekla da očekuje da će slučaj brzo biti rešen.

– Pripadnici Uprave policije preduzimaju mere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolonosti u odnosu na pomenuti događaj. Policija je o događaju upoznala državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, po čijem nalogu se preduzimaju dalje aktivnosti. O ishodu preduzetih radnji javnost će biti blagovremeno obaveštena – odgovorili su “Vijestima” iz Uprave policije.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare