PETORO MRTVIH U PADU MEDICINSKOG AVIONA U NEVADI: Stradao pacijent, medicinari, član porodice i pilot

Pet osoba je poginulo uključujući pacijenta i medicinsko osoblje, nakon što se avion Care Flight srušio u petak uveče u Nevadi.

Incident se dogodio oko 21.15 časova. kada je dispečerski centar okruga Lion počeo da prima višestruke pozive u vezi sa mogućom avionskom nesrećom u blizini Stagecoacha, Nevada oko 72 km istočno od Rena, navodi se u saopštenju kancelarije šerifa okruga Lion.

Care Flight, služba kompanije REMSA Health, sa sedištem u Renou, Nevada, i Gardijan Flight, sa sedištem u Juti, potvrdili su u izjavi nakon pada da je avion PC 12 sa fiksnim krilom, repni broj N273SM, nestao sa radara u blizini Stagecoach-a, Nevada.

„Sa slomljenim srcem možemo izvestiti da smo sada dobili potvrdu od vatrogasne službe okruga Central Lion da niko od pet osoba u avionu nije preživeo“, navodi se u saopštenju kompanije Care Flight, prenosi Kurir.

„Petoro ljudi u avionu bili su pilot, medicinska sestra, bolničar, pacijent i član porodice pacijenta. Mi smo u procesu obaveštavanja članova njihovih porodica.”

Vatrogasni zvaničnici okruga Central Lion, služba za potragu i spasavanje okruga Lion i Potraga i spasavanje okruga Daglas su se odazvali na mesto nesreće kako bi pretražili područje nakon nesreće.

„Vatrogasna služba Centralnog Liona i Šerif okruga Lion koordiniraju sa Nacionalnim odborom za bezbednost saobraćaja kako bi utvrdili uzrok nesreće koji je pod istragom“, navodi se u saopštenju Care Flighta.

Letelica je locirana oko 23.15 časova. ali nisu pronađeni preživeli, saopštila je kancelarija šerifa okruga Lion.

„Kao i bezbednosni proces Guardian-a i Care Flight-a u ovim situacijama, mi smo u pasivnoj borbi za sve letove Guardian-a i Care Flight-a širom kompanije“, rekao je Care Flight.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare