Ko će biti novi trener Partizana? Gordan Petrić je dao pet predloga 

Malo je trenera koji se otimaju za užarenu klupu u Humskoj.

Partizan se nalazi u izuzetno delikatnoj situaciji, jer osim rezultatske krize mora da nađe novog trenera usred sezone, što će biti treći šef stručnog štaba od početka sezone, jer je na startu počeo Ilija Stolica, nastavio je Gordan Petrić, a sada je i on odlučio da ode.

Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, preskakanja srca i mladeža koji ide ka melanomu, Petrić je odlučio da se povuče zarad svog zdravlja.

Kada se pogledaju imena koja je naveo Petrić, može se reći da ima realnih, ali i nerealnih opcija. Albert Nađ i Igor Duljaj su opcije za koje nije problem da ih crno-beli angažuju, jer su već sada u Partizanu. Duljaj je trener Teleoptika, dok je Nađ upravo napustio Teleoptik pre nego što je Duljaj došao i postao pomoćnik Petriću na klupi prvog tima.

Saša Ilić bi sigurno bio ime koje bi navijači Partizana dočekali sa najvećim oduševljenjem. Ali, on je pod ugovorom sa CSKA iz Sofije, gde ima fenomenalnu sezonu trenutno i prvi je na tabeli prvenstva Bugarske, a ne treba zaboraviti i da njegov odnos sa aktuelnim rukovodstvom crno-belih nije bio baš sjajan.

Žarko Lazetić je takođe pod ugovorom sa TSC-om, sa kojim ima odličnu sezonu i čak se i bori za drugo mesto sa Partizanom. Ima mirnu situaciju, stabilan i uređen klub, bez velikih pritisaka kakvi bi bili u Partizanu, pa se postavlja pitanje i zbog čega bi se on prihvatao ovako komplikovanog posla u klubu koji je na ivici pucanja, sa izuzetno zategnutim odnosima na relaciji navijači – uprava.

Darko Milanič je trenutno slobodan, pošto je otišao iz Anortozisa u oktobru 2022. godine. I on je tokom igračke karijere igrao u Partizanu, svojevremeno je figurirao i kao potencijalni kandidat za trenera 2018. godine nakon što je Miroslav Đukić napustio Partizan.Darko Milanič

Ipak, pitanje je i koliko bi on želeo da preuzme klub u ovakvoj situaciji. Od leta bi šanse možda bile veće, jer bi mogao da pravi tim po svom ukusu.

Pred upravom Partizana je izuzetno komplikovan posao, jer imaju dvadesetak dana da pronađu novo rešenje, a malo je trenera koji su spremni da se prihvate posla na ovako „užarenoj“ klupi u Humskoj.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare