ČESTITKA IZ DUBAIJA: Najlepše želje WTA organizaciji na 50 godina postojanja! 

Replika originalnog trofeja “Srebrnog čajnika” uručena Predsedniku WTA organizacije Stivu Sajmonu na Centralnom terenu turnira.

Posle ubedljive pobede prve igračice sveta Ige Švjontek nad Koko Gof (6-4 6-2) i pre drugog polufinalnog meča Krejčikova – Pegula, Dubai Djuti Fri teniski šampionat pripredio je svečanu multimedijalnu ceremoniju na kojoj je – u čast pedesete godišnjice postojanja WTA organizacije – dodeljena replika čuvenog trofeja turnira “Srebrnog čajnika” predsedniku WTA organizacije Stivu Sajmonu.

Ceremoniji su ispred domaćina prisustvovali izvršni direktor Dubai Djuti Fri organizacije Kolm Meklohlin, operativni direktor Rameš Cidambi, direktor turnira Salah Tahlak i potpredsednica kompanije ispred odeljenja za marketing Šinejd El Sibai – dok je učešće u programu uzela i prva finalistkinja i prva igračica sveta Švjontek.

“Zahvaljujemo vam se na priznanju svega učinjenog od strane WTA organizacije za ženski tenis u proteklih 50 godina. Naš početni cilj bio je da pružimo svakoj ženi atleti koja je želela da se time bavi – dostojanstven način i uslove da igra tenis. Sada se ponosimo sa 70 turnira godišnje, 600 teniserki koje učestvuju na WTA turneji i globalnom auditorijumu od preko 900 miliona ljudi. Radujemo se unapred svemu što nas čeka u narednih 50 godina, u saradnji sa partnerima kao što ste vi i šampionkama poput Ige Švjontek” – izjavio je Sajmon ovom prilikom, prenosi Kurir.

“Ponosni smo na naše veliko partnerstvo sa WTA organizacijom u protekle 23 godine, i sa zadovoljstvom i ovom prilikom napominjemo da smo od početka uvažavali ulogu teniserki u svetu sporta i time što smo učesnicama pružali isti nagradni fond i uslove kao i teniserima sa ATP turneje. Čestitamo vam na 50 godišnjici!”, istakao je Kolm Mehlohlin.

Veliko poštovanje za ovo jedinstveno partnerstvo i po ovom zanimljivom podatku o praksi rodne ravnopravnosti u vrhunskom sportu iskazali su i brojni prisutni na Centralnom stadionu Ejvijejšn Centra ove večeri u Dubaiju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare