BIBLIJSKE SCENE U TURSKOJ! Ogromna RUPA se FORMIRALA na SRED POLJA, NIKO NE ZNA o čemu se radi – ZEMLJOTRES ili nešto SASVIM DRUGO?!

Krater dubok između 12 i 15 metara i prečnika 100 metara iznenada se formirao na polju u gradu Karapinar u turskoj provinciji Konja, prenosi Anadolija, piše Informer.

Ponor su otkrili lokalni stanovnici. Jusuf Gultekin, koji tamo živi, rekao je da je krater verovatno nastao pre nekoliko dana. On je dodao da se ovi ponori često pojavljuju u okolini i da su meštani navikli.

Objašnjenja za tu činjenicu još nisu utvrđena. Prema jednoj od verzija, rupa je nastala kada su se podzemne vode povukle, što je moglo da izazove sleganje zemljišta.

U međuvremenu, direktor Istraživačko-primenjenog centra Obruk Tehničkog univerziteta u Konji, profesor Fetulah Arik, izjavio je da stručnjaci ne mogu da povezuju pojavu kratera Objašnjenja za tu činjenicu još nisu utvrđena. Prema jednoj od verzija, rupa je nastala kada su se podzemne vode povukle, što je moglo da izazove sleganje zemljišta.

– Ovaj krater nema veze sa prethodnim velikim zemljotresima, niti sa sadašnjim zemljotresom. Možda je bila pred kolapsom i to je moglo da ima nekog efekta? Možda – rekao je Arik. 

UDARNA VEST.rsShare

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare