Ministarstvo zdravlja i Fondacija Mozzart potpisali protokol o saradnji

Ministarstvo zdravlja i Fondacija Mozzart potpisali su protokol o saradnji kojim je predviđena zajednička realizacija društveno odgovornih aktivnosti u cilju promocije zdravijeg načina života i poboljšanja uslova rada zdravstvenih ustanova širom Srbije. 

Kompanija Mozzart, koja je nedavno osnovala Fondaciju pod čijim okriljem će ubuduće obavljati svoj humanitarni rad, godinama unazad sarađuje sa najrelevantnijim institucijama u zemlji. Zajedno sa mnogim ministarstvima inicirala je i uspešno realizovala brojne projekte koji su u značajnoj meri doprineli boljitku zajednice, promociji rodne ravnopravnosti i unapređenju uslova u kulturi, obrazovnom i zdravstvenom sistemu, a kroz Fondaciju će se ove aktivnosti još intenzivnije sprovoditi.

Mozzart je već dugi niz godina podrška zdravstvu i zato znamo da smo izabrali prave partnere. Donacija tri inkubatora porodilištima u zemlji, kao i sistema za transplantaciju kože Klinici za dečju hirurgiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, koje ćemo realizovati u saradnji sa Fondacijom Mozzart, pravi su primeri dobre prakse društveno odgovornog rada koju bi sve kompanije trebalo da slede. Trudićemo se da što više zdravstvenih ustanova u Srbiji dobije potrebnu opremu i aparate, kao i da zdravlje svih naših ljudi bude i ostane apsolutni prioritet – izjavila je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić.

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić i upravitelj Fondacije Mozzart Borjan Popović

Protokol o saradnji ispred Fondacije Mozzart potpisao je upravitelj Borjan Popović.

-Veliko nam je zadovoljstvo što potpisivanjem Protokola nastavljamo, ali i podižemo na viši nivo sjajnu saradnju koju imamo sa Ministarstvom zdravlja. U planu je realizacija velikih zajedničkih projekata koji će doprineti još boljem funkcionisanju našeg zdravstvenog sistema i poboljšanju uslova u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Raduje nas što je Protokol sa Ministarstvom zdravlja jedan od prvih zvaničnih dokumenata koji potpisujemo kao Fondacija Mozzart i što nas je nova ministarka zdravlja prepoznala kao pouzdane partnere, čime nastavljamo dugogodišnju tradiciju društvene odgovornosti po kojoj je kompanija Mozzart poznata – istakao je Popović.

Osim planiranih donacija medicinske opreme zdravstvenim ustanovama širom Srbije, Fondacija Mozzart nastavlja i tradicionalnu humanitarnu akciju sa CEBEF-om u okviru koje će i ove godine za svaku kupljenu kartu na FEST-u donirati određeni iznos za opremanje dečjih klinika u Beogradu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare