HRVATIN ZA 2 SATA SVEDOČENJA SPOMENUO OVA UBISTVA Miljković mi rekao da je ubistvo Kiće bila njegova ideja! Spreman sve da OTKRIJE

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je juče otpočeo svoje svedočenje o zločinima kriminalnog klana Veljka Belivuka, otkrio je da je u jednom od prvih razgovora sa Markom Miljkovićem razgovarao o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće.

– Preneo sam im da se pričalo kako je čudno što je navijač ubijen kao kriminalac. Miljković se složio i tada je rekao da je njegova ideja bila da se tako ubije. Rekao mi je i da su tada imali problem, jer nisu videli kamere, pa je sutradan neko od njih otišao sa policijskom značkom i da su im radnici rekli da nadzor ne radi. Miljković mi je kasnije pričao da je Ljubomir Lainović ubio Kiću, kao i da je Lainović učestvovao i u Atini u ubistvu – rekao je Hrvatin.

Podsetimo, prvi svedok-saradnik Srđan Lalić ispričao je da je klan posle zločina ubio Lainovića, jer su procenili da predstavlja opasnost za njih.

Najavio nova otkrića: Krf odložio ubistvo Goksija

Bojan Hrvatin, koji je svedočenje počeo posle Srđana Lalića, za manje od dva sata izlaganja, osim o ubistvu Veličkovića koje je obuhvaćeno optužnicom, pomenuo je i likvidacije „škaljaraca“ u Atini, zatim na Krfu, ubistvo Ljubomira Markovića Kiće, likvidaciju Aleksandra Šarca, ubistvo Miljkovićevog kuma Mirka Kojića.

On je naveo i da će u daljem izlaganju govoriti o Vladimiru Kovačeviću Kovaču, koji se sumnjiči da je pripadnik kriminalne grupe Nikole Vušovića. Tokom izlaganja otkrio je i da je Veličković trebalo da bude otet i ubijen ranije.

– Sada mogu da kažem da je pripremanje ubistva na Krfu promenilo plan za Veličkovića – rekao je Hrvatin, prenosi Kurir.

Na ostrvu Krf u julu 2020, podsetimo, ubijeni su Alan Kožar i Damir Hodžić.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenjeVeljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem i druga krivična dela.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare