Brnabić: Ovoj vladi je važno pitanje politike mladih

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na četvrtom po redu „Dijalogu mladih sa premijerkom“, koji organizuje Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) u Palati Srbija, da je najznačajnija stvar kao rezultat dosadašnjih dijaloga usvajanje Nacionalne strategije za mlade do 2030. godine, kao i da su došadašnji zajednički projekti doprineli da nezaposlenost kod mladih bude 18,7 odsto, što je daleko bolje u odnosu na prethodni period.

Ministar za rad i zapošljavanje Nikola Selaković poručio je da će se predviđeni zakoni o radnoj praksi i volontiranju mladih verovatno do jeseni naći na skupštinskoj proceduri i istakao da je potrebno da na nivou lokalnih zajednica postoji evidencija o daljem školovanju mladih.

Mladi su premijerki predstavili probleme i zatražili pomoć pri rešavanju pitanja koja se tiču ekonomskog i stambenom osamostaljivanja, pomoći u preduzetništvu, bezbednosti i zdravlja, kao i obrazovne politike. 

Oni su poručili da je potrebno nastaviti sa ovim dijalogom kako bi uspeli na pravi način sa sugerišu premijerki na goruća pitanja koja se njih tiču svih mladih ljudi u Srbiji.

Učesnici u dijalogu sa premijerkom, pored predstavnika KOMS, bili su i predstavnici Udruženja mladih i za mlade, kao i predstavnici institucija.  

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare