PRIDNJESTROVLJE PRED EKSPLOZIJOM I OTVORENIM SUKOBOM: Posle čutanja oglasila se i Moskva! Znamo za plan invazije

Napetost u Pridnjestrovlju postaje sve veća i veća.

Dok se ukrajinska vojska približava granica ove oblasti koju čuva kontingent od 1.500 ruskih vojnika sa dva najveća vojna skladišta na istoku Evrope, posle nekoliko dana tiše oglasilo se i Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštenjem

„Kijevski režim u bliskoj budućnosti sprema oružanu provokaciju protiv Pridnjestrovske Moldavske Republike, koju će izvesti jedinice oružanih snaga Ukrajine, uključujući i nacionalističku formaciju „Azov“. Kao izgovor za invaziju, planira se izvođenje navodne ofanzive ruskih trupa sa teritorije Pridnjestrovlja. Da bi to učinili, ukrajinski diverzanti koji učestvuju u insceniranoj invaziji biće obučeni u uniforme Oružanih snaga Ruske Federacije.

Ministarstvo odbrane Rusije pomno prati situaciju na granici Ukrajine i Pridnjestrovske Moldavske Republike i spremno je da odgovori na sve promene situacije, stoji u saopštenju, prenosi Kurir.

S druge strane ruski vojni analitičar Jurij Podoljaka naveo je da i on ima saznanje da Kijev sprema napad na Pridnjestrovlje i obratio se moldavskom narodu sa porukom da ih predsednica Maja Sandu uvlači u rat sa Rusijom, kao i da će Pridnjestrovlje biti napadnuto sa obe strane i sa moldavske i sa ukrajinske strane.

Njegova procena je da će tamošnje snage koje broje 5.000 ljudi moći da izdrže najviše da do tri dana i da gledajući sutuaciju na terenu Pridnjestrovlje nema šanse da se odrbani.

„Ali kad ruska vojska oslobodi Odesu, vratiće se i u Tiraspolji i Kišinjev. Samo to imajte na umu naveo je Podoljaka, inače Ukrajinac koji je prebegao na stranu Rusije mnogo pre nego što je počela invazija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare