„AKO TE SAD UDARIM, IMA DA TI KRENU SLINE IZ NOSA“: Policajac vukao za uvo dečaka (13) na utakmici! SADA MU SUDE ZA ZLOSTAVLJANJE

U Osnovonom sudu u Velikom Gradištu počelo je suđenje policajcu iz Golupca V. P. (33) zbog sumnje da je u julu 2021. godine, dok je obezbeđivao jedan fudbalski turnir, povukao za uvo dečaka koji je tada imao 13 godina.

Okrivljenom se na teret stavlja da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje, a Više javno tužilaštvo u Velikom Gradištu nakon sprovedene istrage podiglo je optužnicu protiv njega.

– V. P. je 21. jula 2021. godine u Golupcu, gde je zajedno s kolegom obezbeđivao skup u jednom sportskom centru, gde se igrao fudbal, i iz nepoznatog razloga, dok je prolazila grupica dečaka, prišao je oštećenom maloletniku – kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem i dodaje:

– Policajac mu je prišao nadmeno i rukom ga uhvatio za uvo, koje je potom počeo da mu uvrće. Dečak se, navodno zbunio, a njegovi vršnjaci su se iznenadili, kao i svi prisutni u tom trenutku.

Policajac V. P. je potom izgovorio rečenicu, od koje se dečak toliko uplašio da nije znao da li da plače ili da pokuša da pobegne.

– Navodno, osumnjičeni mu se grubim i pretećim glasom, dok ga je još držao za uvo rekao: „Ako te sad udarim, ima da ti krenu sline na nos!“ – kaže izvor i dodaje:

– V. P. je zatim pustio dečaka i mirno otišao s kolegom da obavlja posao čuvara reda. Dečak je pobegao kući i dramu koja mu se desila ispričao baki, koja je zatim slučaj prijavila policiji.

V. P. je u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu počelo suđenje, a nakon prijave protiv njega se vodi i disciplinski postupak u MUP.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare