PORODICA U SISTEMU CENTRA OD 2016. GODINE Oglasio se Centar za socijalni rad u Zaječaru povodom ubistva deteta (2): „U evidenciji su po raznim osnovama“

Dvogodišnja P.B. koju je batinama usmrtio očuh M. N. (25) iz okoline Vlasotinca i njena porodica bili su u sistemu socijalne zaštite, ali do sada ni očuh ni majka nisu prijavljivani za nasilje u porodici.

Centar za socijalni rad u Zaječaru potvrdio je da je porodica na smrt pretučene dvogodišnje devojčice P.B. u Zaječaru bila u sistemu socijalne zaštite.

– Centar za socijalni rad u Zaječaru obavešten je od strane nadležnih organa o smrti maloletne P.V. i odmah je reagovao u okviru svojih nadležnosti. Porodica maloletne P.V. je na evidenciji ovog Centra bila po raznim osnovama još od 2016. godine, tako da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mere iz svoje nadležnosti – navode se u saopštenju Cen tra za socijalni rad.

Devojčica čija se obdukcija tela očekuje preminula je u zaječarskoj bolnici od povreda koje joj je u iznajmljenom stanu u Zaječaru naneo očuh, dok je, navodi policija majka ćutala. U Centru za socijalni rad izražavaju duboko žaljenje zbog smrti devojčice i očekuju da nadležni utvrde brzo sve činjenice.

– U dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na decu – dodaje se u saopštenju, prenosi Blic.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare