POČASNI PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE NADOMAK FOTELJE U „KUĆI FUDBALA“! Džajić obezbedio apsolutnu većinu 

Dragan Džajić trenutno ima podršku 55 od 85 delegata u Skupštini FSS, pa je već sad jasno da će 14. marta njegov izbor za predsednika biti čista formalnost.

Dragan Džajić već ima apsolutnu većinu u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije i njegov izbor za predsednika na sednici 14. marta biće čista formalnost, saznaje Informer!

Počasni predsednik Crvene zvezde dobio je podršku 55 od 85 delegata u Skupštini FSS, i to do zaključenja ovog broja Informera. Spekuliše se da bi danas mogao da dobije još 25 ili čak 27 glasova!

Posle regiona Zapadne Srbije i Kosova i Metohije, Džajiću su juče podršku dali i region Istočna Srbija u proširenom sastavu i Fudbalski savez Vojvodine.

Među onima koji su potpisali saglasnost za Džajićevu kandidaturu su i bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ispred Radničkog iz Sremske Mitrovice, kao i predsednik FK Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Vojvodina jednoglasna

Nedimović je jedno vreme važio za najvećeg favorita da preuzme rukovođenje „kućom fudbala“, a onda je pre sedam dana u izjavi za Informer prvi put najavio da će glas dati Džajiću ako se legendarni fudbaler bude kandidovao. Obećanje je juče ispunio.

– Ja, Branislav Nedimović, delegat u Skupštini FSS, zajedno sa svojim klubom Radnički Sremska Mitrovica, dajem podršku kandidaturi Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije – poručio je juče Nedimović.

Prvi čovek FK Vojvodine Dragoljub Zbiljić takođe je saglasan da treća Zvezdina zvezda vodi srpski fudbal.

– FK Vojvodina podržava kandidaturu istaknutog fudbalera i sportskog radnika Dragana Džajića za predsednika FS Srbije za mandatni period od 2022. do 2026. godine – jasan je bio Zbiljić.

Na kraju krajeva, FS Vojvodine bio je jednoglasan u stavu da je Džajić idealan naslednik Slaviše Kokeze, poslednjeg predsednika FSS, koji je još u martu 2021. podneo ostavku.

– Odbor za hitna pitanja FS Vojvodine na proširenoj sednici, koja je održana elektronskim putem i kojoj su prisustvovali i članovi Izvršnog odbora FSV, kao i delegati u Skupštini FSS, dao je jedinstvenu podršku kandidaturi Dragana Džajića za predsednika FSS za mandat u periodu 2022. do 2026. godine – navodi se u saopštenju FS Vojvodine.

Bio i ostao majstor

Delegati koji su učestvovali na sednici regiona Istočne Srbije – njih 12 – takođe nisu imali dilemu kome bi trebalo poveriti vođenje srpskog fudbala u narednom periodu.

– Izvršni odbor FS regiona Istočne Srbije na proširenoj sednici održanoj 21. februara jednoglasno je doneo odluku da za predsednika FS Srbije kandiduje Dragana Džajića. Reč je o najboljem fudbaleru na prostoru bivše Jugoslavije, majstoru čijim bravurama su se divili ljubitelji fudbala širom planete, kao i tvorcu šampiona Evrope i sveta. Delegati regiona Istočna Srbija, njih 12, među kojima su i predsednici FK Napredak iz Kruševca i futsala, ispred regionalnog saveza svojim potpisom su podržali kandidaturu legendarnog Džajića – stoji u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare