IZNENAĐENJE NA AERODROMU! Uskoro će biti dozvoljena kozmetika u avionu, a tu su i nove pogodnosti 

Uskoro ćemo moći da nosimo kozmetičke proizvode pune veličine u svom ručnom prtljagu preko aerodroma u Velikoj Britaniji.

Pakovanje je jedan od najmanje zabavnih delova pripreme za odmor ili putovanje u inostranstvo. Držanje ograničenja od 100 ml tečnosti za aerodromske putovanja tokom vikenda može naterati čak i najiskusnije putnike da požele da čupaju kosu. Da ne pominjem spiskove, ograničenja, paralizirajuću sumnju da ste zaboravili nešto ključno. 

Dobra vest je sledeća: pakovanje će uskoro biti mnogo manje stresno – kao što će biti i vaše iskustvo na aerodromu u Velikoj Britaniji – jer uskoro nećete morati da se pridržavate ograničenja od 100 ml tečnosti za putovanja na aerodromu za putovanje sa ručnim prtljagom. Novo ograničenje za tečnost biće dva litra.

Pravilo o 100 ml uvedeno je u novembru 2006. godine, nakon što je osujećena teroristička zavera u kojoj su bili eksplozivi u flašama pića. Vlada Velike Britanije postavila je rok za britanske aerodrome da ažuriraju bezbednosnu tehnologiju kako bi omogućila putnicima da putuju sa većim kontejnerima tečnosti u putničkim torbama. To znači da možemo da uzmemo veće kozmetičke proizvode za lepotu i kosu u našem ručnom prtljagu sa minimalnim mukama.

Ovo takođe može dovesti do sigurnijeg i bržeg iskustva prilikom prolaska kroz obezbeđenje aerodroma. Ogromna pobeda. 

– Ovo ulaganje operatera aerodroma u Ujedinjenom Kraljevstvu u bezbednost sledeće generacije će obezbediti veliki korak napred za avio-saobraćaj u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji se podudara sa najboljim u klasi širom sveta – kaže Kristofer Sneling, direktor politike u Asocijaciji aerodromskih operatera (AOA).  

Da li će se još nešto promeniti?

Da, promene u bezbednosnim i tehnološkim zahtevima će takođe značiti da nećete morati da iznosite svoje elektronske uređaje na obezbeđenje.

Kada će doći do ovih promena?

Rok za ove izmene je jun 2024. – tako da je za sada najbolje da putujete sa svojim mini koferom, dok se ne daju dalje najave sa pojedinačnih aerodroma. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare